Labdarúgás

2 órája

Sztankovics elzavarta volna őket, most bizonyítottak a Fradi száműzöttjei (videó)

A szerb edző által korábban még hátrasorolt labdarúgók szerezték a zöld-fehérek összes gólját a nyári edzőmeccseken.

MW

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata lejátszotta az utolsó felkészülési meccsét Ausztriában. A Fradi új vezetőedzője, a holland Pascal Jansen az új igazolások mellett minden olyan játékosnak bizalmat szavazott a nyári közös munka alatt, akiket a furcsán távozó Dejan Sztankovics kitett az első keretből. Az angol West Ham United ellen most a kegyvesztettek bizonyították, hogy hiba volt lemondani róluk.

A Ferencváros négy veretlen edzőmérkőzés után az angol élvonalban szereplő West Ham United elleni meccsel zárta az ausztriai edzőtábort – írt meg korábban az Origo. A 2022/2023-as idényben Konferencia-liga-győztes angol csapat kezdőjében olyan sztárok kaptak helyet, mint az 57-szeres lengyel válogatott kapus, Lukasz Fábiaszki, a korábbi angol válogatott balhátvéd, Aaron Cresswell, vagy a Premier League legjobb szabadrúgáslövője, James Ward-Prowse.

Jansen új esélyt adott

A zöld-fehérek már a szünetben kétgólos előnyben voltak, ám az angol sztárcsapat a második félidőben előbb szépített, majd az utolsó pillanatban egyenlített, így 2–2-es döntetlen lett a vége. A nyár elején érkezett holland edző, Pascal Jansen a csapat két ausztriai edzőtáborában a korábbi edző, Dejan Sztankovics által kiebrudaltaknak is lehetőséget adott. Nyugodtan kijelenthetjük, Jansennek volt igaza, ugyanis pontosan érezte, jó játékosokról van szó, akik igenis hasznára lehetnek a csapatnak. Ha nagyon szigorúan vesszük, a nyáron játszott edzőmeccseken a szerb szakember által korábban még hátrasorolt játékosok rúgták a zöld-fehérek összes gólját – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ékes példa a horvát Istra ellen duplázó, majd a 2023-as Konferencia-liga-győztes West Hamnek is betaláló Alekszandar Pesics, aki a súlyos sérülése miatt hónapokra kidőlt Varga Barnabást is képes lehet pótolni a középcsatár poszton.

Pesics igazi harcos

A szerb játékos szerezte a Fradi második gólját a West Ham ellen, és Pesics elmondása szerint készen áll a következő szezon kihívásaira.

Remélem, hogy Barna minél hamarabb visszatér a csapatba. Noha posztriválisok vagyunk, egy csapatot alkotunk, ugyanazért a sikerért harcolunk. Motivált vagyok, nem zavar, ha nagyobb teher hárul rám, sőt. Nehéz időszak után vagyok újra itt a keretben, kíváncsian várom, milyen idény vár rám. Igazi harcos vagyok, sohasem adom fel

– jelentette ki magabiztosan Pesics a mérkőzés után

A bajnoki címvédő zöld-fehérek másik támadója is bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Nagyon nehezen éltem meg az elmúlt időszakot, hiszen hat hónapig nem léphettem pályára. Most lépésről lépésre haladok, érzem a bizalmat, rövidesen újra a legjobb formában leszek

– nyilatkozta a súlyos sérüléséből visszatérő Owusu Kwabena, aki szépségdíjas gólt szerzett az angol csapat ellen. Ugyancsak betalált az edzőmeccseken Bassey, Gojak – ő az egyetlen, aki elmehet, ha akad kérője – és Pászka is, azaz kijelenthető, a Fradinak igencsak megérte a Sztankovics–Jansen-csere, hiszen a korábban mellőzött labdarúgók új lendületet kaphatnak a folytatásban.

Felkészülési mérkőzés

Ferencváros–West Ham United (angol) 2–2 (2–0)
gólszerzők: Owusu (25.), Pesic (41.), illetve Ings (48.), Aguerd (90.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában