Agrochallenge

2024.05.30. 15:30

A felcsúti Letenyey csapata nyerte az országos döntőt az AgroChallenge-en!

Az európai mezőgazdasági szakképző iskolákat tömörítő nemzetközi szervezet 2015 óta rendezi meg mezőgazdasághoz kötődő versenyét, mely korábban az Agrolympia nevet viselte, ma AgroChallenge néven ismert.

Borsányi Bea

A győztes csapat az eredményhirdetés után

Forrás: Szelle Petra

A verseny során európai agráriskolák csapatai mérhetik össze szakmai tudásukat a tehetséget és jártasságot igénylő feladatokban. A verseny háromfordulós: az első az iskolai verseny, a második az országos döntő, és végül a harmadik a nemzetközi megmérettetés, melyen a résztvevő országok legjobbjai küzdenek az elsőségért.

A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola első ízben nevezett be az AgroChallenge-re. Az országos döntőben 8 magyar és két határon túli iskola tanulóival küzdöttek meg, 12 versenyfeladatban kellett bizonyítaniuk. Ezek között szerepelt pl. traktoros ügyességi verseny, tolatás, kézi fejés, kórokozó-, kártevő-, és gyomfelismerés latinul, angolul, és magyarul, de izgalmas feladat volt a villanypásztor készítés és a gépekkel történő bálapiramis építés is.

A győzelem szoros versenyben dőlt el, a felcsúti csapat végül a gyorsaságának köszönhetően szerezte meg az első helyet, ezzel pedig a jogot arra, hogy hazánkat képviselje a szeptemberben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőben, Észtországban. A győztes csapat tagjai: Szelle Petra, Cserna Márk, Kiss Márton és Pósfai László, akik Tasnádiné Sipos Mariannak és Gurabi-Horváth Katalinnak köszönhetik a kiváló felkészítést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában