Start szeptember 9-én

2 órája

Új épületenergetikai programot indít a sárszentmihályi Masterplast

A sárszentmihályi székhelyű Masterplast a hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként indít Hitelesített Energia Megtakarításon (HEM) alapuló épületenergetikai programot a magyar piacon. A program lényege, hogy a homlokzati hőszigeteléssel elért energiamegtakarításért cserébe a vásárlók 50 százalékos kedvezménnyel, féláron juthatnak hozzá a felújításhoz szükséges Hungarocell hőszigetelő anyaghoz.

V. Varga József

Tibor Dávid, a Masterplast elnök-vezérigazgatója

Forrás: Masterplast

A programhoz kapcsolódóan a vállalat hosszútávú megállapodást kötött az egyik nagy hazai Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer-kötelezettel (EKR-kötelezett), amely alapján a társaság 2026 végéig több, mint 3 milliárd forint értékben értékesíthet HEM-egységeket új partnerének. A Hungarocell Felújítási Programot a társaság országosan, a kereskedő partnerhálózatának bevonásával szeptember 9-én indítja el, amely a következő kétéves időszakban több mint 10 milliárd forint árbevételt generálhat a Masterplast Csoport számára.

– Nagy sikernek tartom, hogy a hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast ajánl a lakosság számára homlokzati hőszigetelésre igénybe vehető, jelentős kedvezményt biztosító felújítási programot a magyar piacon –hangsúlyozta lapunknak Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója. – A Hungarocell Felújítási Programban kínált 50 százalékos kedvezmény fedezetét nyújtó HEM-ek értékesítésének háttere nagy keretösszeg mellett, hosszútávon biztosított, ezért a felújítási programunk a következő két évben jelentősen támogatja majd a versenyképességünket, és hozzájárul a piaci részesedés, az árbevétel, és az eredményesség növeléséhez is.

A hazai hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast dolgozta ki egyedi kedvezményprogramját, amivel lehetőséget biztosít a fogyasztók számára az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer előnyeinek kihasználására. A Hungarocell Felújítási Program lényege, hogy a hőszigeteléssel elért Hitelesített Energia Megtakarítás értékéből a fogyasztók is részesednek, a tudatos energiamegtakarítás tehát már a vásárláskor jelentős anyagi spórolással jár együtt.

A felújítási program résztvevői a feltételek teljesülése esetén az otthonaik homlokzati hőszigeteléséhez szükséges Hungarocellt 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg, így a felújítók a hőszigetelőanyag felét gyakorlatilag ingyen kapják. A Masterplast, a Hungarocell Felújítási Program kialakításakor arra törekedett, hogy széles felhasználói kör számára legyen elérhető, és egyszerűsített adminisztrációs folyamattal lehessen intézni. A program országos kiterjesztését a Masterplast kereskedő-partnerhálózatának bevonásával biztosítja a vásárlók számára. A szeptember 9-én startoló kedvezményprogram részleteit a társaság a weboldalán mutatja be, ahol elindítható a regisztráció is.

 

Háttérinformáció az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) és Hitelesített Energia Megtakarítás (HEM) lényegéről:

Amint megtudtuk: Magyarország a Nemzeti Energia- és Klímatervben célul tűzte ki, hogy végsőenergia-felhasználása 2030-ban ne haladja meg a 2005-ös 785 PJ (petajoule) értéket. Ehhez a 2021-től 2030 végéig tartó időszakban évi 0,8 százalékos energiamegtakarítás és – a teljes időszakot lefedő élettartamú szakpolitikai intézkedéseket feltételezve – évi 7 PJ új megtakarítás szükséges.

A 2014–2020-as időszakban bevezetett energiahatékonysági programok és intézkedések évente mintegy 3–4 PJ végsőenergia-megtakarítást eredményeztek, így a 2021-től kezdődő időszakban a jelenlegi megtakarítások mintegy duplájára van szükség. Ezért 2021. január 1-jétől egy új szakpolitikai eszköz, az energiahatékonysági irányelv szerinti Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) bevezetése kezdődött meg.

Az EKR célja, hogy az energiakereskedők bevonásával támogassa azon felhasználókat, akik energiahatékonysági beruházások megvalósításával hozzájárulnak hazánk energiafogyasztásának csökkentéséhez. A felhasználók által elért energiamegtakarításokat auditor szervezetek ellenőrzik és tanúsítják, majd ezek a Hitelesített Energia Megtakarítások vagyoni értékű jogként értékesíthetővé válnak az energiakereskedők számára. Ezen keresztül pedig a felhasználók jelentős mértékű pénzügyi forrást kaphatnak a beruházások megvalósításához.

Az EKR–HEM rendszer kiváló alapokat teremt, hogy a lakossági és közületi felhasználók számára is ösztönző, energiahatékonysági korszerűsítéseket támogató programok jöjjenek létre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!