Frissen Fejérből

2023.03.11. 20:33

A hétvégi szélvihar Felcsúton volt a legerősebb

Veszít erejéből az északnyugati, nyugati szél – erre utal legalábbis, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) térképén március 11-én este minden járásról lekerült a narancsszínű riasztás.

Szanyi-Nagy Judit

Lassan, de biztosan csillapodott aztán az szél

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ideje is volt, gondolhatják sokan, miután portájukra cserepek hullottak vagy éppen ingatlanjukban ideig-óráig áramkimaradás volt tapasztalható. A szélviharral egy időben ráadásul egy tömegkarambol is történt Fejér vármegyében, ami a hivatalos források szerint az esőmentes időnek volt köszönhető: a száraz talaj és a viharos szél együttese porvihart idézett elő, ami a többi között az M1-es autópályán is korlátozott látási viszonyokat eredményezett.

Az OMSZ – ahogyan az nagyobb viharok idején lenni szokott – közösségi oldalán közzétett egy top 10-es listát, amin a legnagyobb széllökéseket, pontosabban azok mérési helyét és sebességét mutatják meg. Eszerint nem elég, hogy a fővárosban megdőlt a napi szélrekord (Budapest – János-hegy, 117 km/h), de tizedikként Fejér vármegyéből Felcsút is a legszelesebb települések/pontok közé került a maga 92,9 km/h-jával.

A lista magáért beszél
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldal

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!