Frissen Fejérből

2021.10.01. 14:28

Nem éri meg packázni a törvénnyel: az ügyészségen kötöttek ki a az eltiltás hatálya alatt vezető sofőrök

A Székesfehérvári Járási Ügyészség egy napon két személlyel szemben emelt vádat eltiltás hatálya alatt elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A 29 éves nő 2021. augusztus 6-án a vele szemben kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt kétszer is részt vett a közúti forgalomban, délután Lepsényben közlekedett, majd éjszaka Balatonfűzfő lakott területén kívül, a 72-es főúton, azonban a rendőri ellenőrzés a cselekményét mindkét esetben leleplezte.

Az 53 éves férfi 2021. július 9-én ittasan, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt gárdonyi lakásáról Székesfehérvárra közlekedett a 7-es számú főút 61-es kilométerszelvényében, amikor neki ütközött az útfelújítási munkálatok miatt kihelyezett hat terelőoszlopnak, majd Kisfaludra hajtott. A rendőrség állampolgári bejelentés alapján a vádlott cselekményét leleplezte. Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű terheltek egyikével, a férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg a nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott – tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!