Frissen Fejérből

2022.08.03. 14:00

Csóron visszafelé forognak a 3 fázisú gépek egy tűzeset miatt

Az Arany János utcában található transzformátor eddig ismeretlen okból kifolyólag kigyulladt és kiégett augusztus 1-jén, hétfőn. Az E.ON szakemberei az áramszolgáltatást még aznap helyreállították az érintett utcákban.

Hajdú Marianna

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu

A reggel fél hatkor keletkezett tűz gyorsan végigszaladt a teljes trafón és még a földkábelekben is. A falu egyharmada áram nélkül maradt. A tűzoltók, amint végeztek a szerelők, azonnal a helyszínen voltak, és addig dolgoztak, amíg mindent sikerült helyreállítani és visszakapcsolni.

Csete Krisztián, a település polgármestere tette közzé ma reggel a közösségi oldalán az esetet, ami önmagában is meglepő, de az utóélete is érdekes:

"Tegnap kaptam jelzést egy, a közelben ingatlannal rendelkező hölgytől, miszerint a szolgáltató helyreállítási munkálatai után észrevette, hogy a tulajdonában lévő háromfázisú munkagép ellentétes mozgást végez. Kérte a szolgáltatót, hogy kezelje a problémát. Ez megtörtént, de nem központilag, hanem kizárólag az ő ingatlanán. Ezért aztán megkért, hogy tájékoztassam a lakosságot, hogy akinek a tulajdonában és használatában van háromfázisú munkagép, járjon el körültekintően, mielőtt üzembe helyezi. És ha a problémát tapasztalja, akkor mindenképpen jelezze az E.ON felé.”


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!