Frissen Fejérből

2023.03.16. 12:40

Járókelőket szólítottak le csalók a Piac téren

Ahogy megírtuk, csalók éltek vagy talán még élnek is vissza a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház nevével. Az ügy, ami mentén igyekeztek pénzhez jutni, nemes lenne, de sajnos átverés az egész! Megtudtuk, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

HBL

Fotó: FMH-archív

Csalók a Alba Pláza előtti téren gyűjtenek pénzt beteg gyerekek számára, állításuk szerint az intézmény nevében - adta hírül a közelmúltban a kórház a különféle internetes felületein. Mint fogalmaztak, a Szent György Kórház nem szervez és soha nem is szervezett ilyen vagy ehhez hasonló akciót, a hatóságokat értesítették az esetről - hangsúlyozta a kórházi kommunikáció.

Kíváncsiak voltunk, érkezett-e a rendőrségre lakossági bejelentés is a tevékenységgel kapcsolatban? Vajon volt, aki bedőlt a csalóknak, s akit így megkárosítottak? A rendőrség a feol.hu kérdéseire az alábbi tájékoztatást küldte: 

"A 112-es segélyhívó számra 2023. március 8-án érkezett bejelentés, miszerint a székesfehérvári kórház nevében adománygyűjtők szólítják le a járókelőket Székesfehérváron, a Piac téren. A helyszínre érkező járőr sem a bejelentőt, sem a feltételezett elkövetőt nem találta ott. Az esettel összefüggésben válaszadásunkig feljelentés és további riasztás nem érkezett a rendőrségre, azonban a bejelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás vétség gyanúja miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben eljárást indított. Tényleges károsultról nincs tudomásunk." 

Amennyiben pénzt adott nekik, vagy szemtanú volt, esetleg önt is megkörnyékezik, jelentkezzen a rendőrségen!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában