Frissen Fejérből

2024.05.02. 12:18

Mentők motoron – Bicskén és Martonvásáron is találkozhatunk velük

Az emberi élet nem tréfa, ha pedig valaki bajba jut, a hivatalos szervek képviselői igyekeznek mihamarabb a helyszínre érni és minden szakmai tudásukat bevetve segíteni.

Szanyi-Nagy Judit

Gödöllő mellett Bicskén és Martonvásáron is szolgálnak a motoros mentők

Forrás: MKIF Zrt. - Az ország útja közösségi oldal

Teszik ezt úgy, hogy ha szükséges, együttműködnek egymással. Ezért is jöhetett létre egy szorosabb kapcsolat ezúttal a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. és az Országos Mentőszolgálat között, amelynek keretében előbbi cég három mérnökségén, Gödöllő mellett a Fejér vármegyei Martonvásáron és Bicskén állomásozhatnak motoros mentők májustól egészen október végéig.

Mint az MKIF Zrt. közösségi oldali bejegyzéséből kiderül: a szolgálatot teljesítőknek orvosi- és pihenőszobát, garázst biztosítanak, a mentőmotorosok pedig nemcsak a gyorsforgalmi hálózaton közlekedőknek segítenek majd, hanem a környékbeli településeken élőknek is. 

S hogy miért írtak alá megállapodást ezzel kapcsolatban? "A motoros mentők akkor is percek alatt a helyszínre érhetnek, ha a forgalmi helyzet, dugó ezt nehezíti" – érveltek a gyors segítségnyújtás lehetősége mellett.

A kapcsolódó, Gödöllőn tartott sajtótájékoztatót itt nézheti, hallgathatja meg:

Mentőmotorosokkal korábban több alkalommal is foglalkoztunk lapunkban: 2023 júniusában például Horváth Zoltánnal beszélgettünk. Akkor kiderült: főszezonban dupla annyi esethez kell kivonulniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!