Frissen Fejérből

2024.06.07. 17:04

Rolleres fiút ütöttek el a Béke téri zebrán, a mentők kórházba vitték

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: A kép illusztráció

Fotó: Máté Krisztián

Olvasónktól kaptuk a hírt, hogy péntek reggel 7:40 körül egy 14 éves fiút ütött el a zebrán egy autós. A beküldő állította, a sofőr közlekedett szabályosan. Ugyancsak a szemtanútól úgy tudjuk, a fiatal sérüléseket szenvedett. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt kérdeztük: pontosan hogy történt a fent említett baleset? Szükség volt-e rendőri intézkedésre? Illetve további rendőrségi nyomozás, ügy lesz-e belőle? A hírt beküldő egyébként biciklisként írta le a baleset sérültjét, és úgy fogalmazott, hogy "a fiú áttekert a zebrán". A hivatalos rendőrségi válaszban azonban roller szerepel. 

A rendőrség válaszát változtatás nélkül közöljük: "Székesfehérváron, a Béke tér 4. szám előtt, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy 14 éves fiatal elektromos közlekedési eszközzel (roller) körbetekintés nélkül úgy kelt át az úttesten, hogy a járműről nem szállt le, ennek következtében egy gépjárművezető elütötte. A sérült fiút a mentők kórházba szállították. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit."

Frissítés 20:25

A feol.hu az Országos Mentőszolgálathoz is kérdéseket intézett a baleset nyomán. A kommunikációs referens érdeklődésünkre elmondta, a helyszínről egy gyermeket könnyebb sérülésekkel szállítottak a bajtársak kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!