Ügyészségi hírek

1 órája

Féltékenységből többször megszúrta vetélytársát egy férfi

Egy férfi késsel többször megszúrta volt élettársa új párját – a Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítását indítványozza az ügyben.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt 2018 és 2022 októbere között volt élettársával, aki szakított vele, majd elköltözött közös otthonukból. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a nő ezután közelebbi kapcsolatba került az egyik kollégájával és 2022 novemberében a nő nevében üzenetet írt a máik férfinak és kicsalta a munkahelyéről. Miután ez sikerült neki a vádlott a sértettre támadt és egy 21 centiméteres pengéjű késsel ötször megszúrta a mellkasát, hasát, vállát, majd elmenekült a helyszínről.

A támadás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, valamint az is fontos tény, hogy az időben érkező orvosi ellátás elmaradása esetén meghalt volna.

A fentieket figyelembe véve a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete és személyes adattal visszaélés vétsége miatt 8 év börtönbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítást indítványozott, mely ellen a vádlott és védője felmentés, enyhítés érdekében fellebbeztek. 

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!