Pszichoaktív szer

9 órája

Levélpapírban volt a drog, a börtönbe küldte be postán a nő

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a budapesti nőnek a letartóztatását, aki új pszichoaktív anyagot tartalmazó levélpapírokat értékesített egy tatabányai nőnek, melyeket büntetés-végrehajtási intézetekbe továbbítottak - olvasható társoldalunk, a kemma.hu oldalán.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésére tett indítványt, mert az szükséges a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. Mint azt dr. Stoller Katalin ügyésztől, a a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, majd azt követően hozza meg döntését.

Az indítvány szerint a nő 2022. áprilisától 2024. július végéig több alkalommal, közel két millió forintért értékesített új pszichoaktív anyagot tartalmazó levélpapírokat egy tatabányai nőnek, aki ezeket levél formájában büntetés-végrehajtási intézetekben tartózkodó fogvatartottak részére ellenérték ellenében megküldte. Így a fogvatartottak új pszichoaktív anyagot fogyaszthattak a rácsok mögött. A budapesti nő nemcsak a levélpapírt árulta, hanem több esetben ezeket a levélpapírokat postai küldeményként a bűntársa által meghatározott, büntetés-végrehajtási intézetekben tartózkodó személyeknek megküldte.

Cikk forrása: kemma.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!