Egymásra támadt két csoport

2 órája

Lövöldözés és tömegverekedés tört ki Ercsiben

Gázpisztolyokkal, botokkal, baseball ütőkkel és autókkal támadt egymásra két csoport Ercsiben - tudta meg elsőként a Bors.

Forrás: Bors / olvasói fotó

Pillanatok alatt lincshangulat alakult ki a közel tízezer fős Fejér vármegyei Ercsi településén augusztus 10-én, szombaton délután.

Az átlagosnak induló hétvége pillanatok alatt változott pokollá, amikor két társaság különféle eszközökkel esett egymásnak. Információk szerint többen megsérültek, valamint olyanok is voltak, akiket kórházba kellett szállítani.

Történt egy nagyobb incidens, fegyverekkel törtek egymásra az emberek. Voltak olyanok is, akiket több lövés eltalált

- állította a Borsnak egy ott élő megszólaló. A fegyverek, a helyiek beszámolói szerint riasztópisztolyok vagy gázpisztolyok lehettek.

Kijöttünk egy kis üdítőért a boltba és most nem tudunk hazamenni. Nem engednek oda minket a rendőrök

- mondta Zoltán, aki a verekedés helyszínétől nem messze él a családjával.

Lövöldöznek Ercsin és emiatt be sem engednek minket az utcánkba

- osztotta meg a Borssal Richárd.

Úgy tudni, hogy végül a rendőrök fékezték meg az egymásnak feszülő társaságot és azóta is a helyszínen tartózkodnak. A történtekkel kapcsolatban a Bors megkérdezte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol kérdésükre elmondták:

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Az elsődleges rendőri intézkedések megerősített rendőri jelenlét mellett, jelenleg is folyamatban vannak a településen.

Mivel úgy tudni, hogy többen megsérültek a történtekkor és közülük többeket kórházba kellett szállítani, megkérdezték erről az Országos Mentőszolgálat munkatársait, akiktől az alábbi választ kapták:

Az Ön által említett esetről nem áll módunkban nyilatkozni, kérjük, kérdéseivel forduljon az illetékes hatósági szervekhez.

Egyelőre tehát hivatalosan nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt Ercsin. 

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

Fejlemények:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!