Ügyészségi hírek

2 órája

Új pszichoaktív anyagot tartalmazó levélpapírokat értékesített egy nő

Az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatását annak a budapesti nőnek, aki új pszichoaktív anyagot tartalmazó levélpapírokat értékesített egy tatabányai nőnek, melyeket büntetés-végrehajtási intézetekbe továbbítottak.

Feol.hu

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, mely után a letartóztatását egy hónapra, 2024. szeptember 9-ig elrendelte, mert a letartóztatás szükséges a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Az indítvány szerint a nő 2022. áprilisától 2024. július végéig több alkalommal, közel kétmillió forintért értékesített új pszichoaktív anyagot tartalmazó levélpapírokat egy tatabányai nőnek, aki ezeket levél formájában büntetés-végrehajtási intézetekben tartózkodó fogvatartottak részére ellenérték ellenében megküldte. Így lehetővé téve, hogy a fogvatartottak új pszichoaktív anyagot fogyaszthassanak. A budapesti nő nemcsak a levélpapírt árulta, hanem több esetben ezeket a levélpapírokat postai küldeményként a bűntársa által meghatározott, büntetés-végrehajtási intézetekben tartózkodó személyeknek megküldte. – olvasható a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!