Bőven akadt munka

14 órája

Vasárnap több mint 50 helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak

Szeszélyes időjárás jellemezte az elmúlt napokat országszerte, beleértve Fejér megyét is. De hol és mekkora károk keletkeztek az időjárás miatt? Erről kérdeztük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Déri Brenda

Forrás: A kép illusztráció

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó / Észak-Magyarország

Augusztus 17-én, szombaton több közlekedési baleset műszaki mentéséhez riasztották a vármegye tűzoltóit. Kora reggel Lajoskomáromnál furgon és autóbusz ütközött, mindkét jármű lehajtott az útról, a busz a szántásban állt meg. Az önállóan is beavatkozó lajoskomáromi önkéntes és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a furgont egy munkagéppel félrevontatták – tájékoztatta lapunkat Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados szóvivő, akitől azt is megtudtuk, hogy szintén ezen a napon, délben Mezőszilas és Pusztaegres között egy fűrészárut szállító kisteherautó lesodródott az útról, az árokba csapódott, ahol felborult. A sofőr a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet.

Augusztus 18-án, vasárnap éjszaka Székesfehérvárt és környékét érintették a káresetek, több mint 50 helyszínen kérték a katasztrófavédelem segítségét. A tűzoltók egész éjszaka címről címre haladva dolgoztak a károk felszámolásán, a kidőlt fákat, leszakadt ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták, a forgalmi akadályt megszüntették, a munkálatok másnap délutánig tartottak.

De az augusztus 20-a sem telet események nélkül, délben Sárkeresztúron száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki. Az erős szélben a tűz átterjedt egy családi ház romos melléképületére, amelyben gumiabroncsokat és összehordott hulladékot halmoztak fel. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fojtották el, a gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a másik három közeli családi házra és a mellette parkoló személygépkocsira, mezőgazdasági gépre nem terjedt át és személyi sérülés sem történt. Este pedig elsősorban a vármegye északi részén, Mór térségében volt szükség tűzoltói beavatkozására. 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!