Víztorony

2017.10.05. 16:31

Költöztetik a víztornyot Felcsúton

Háromszáz méternyivel odébb tették a víztornyot. Komoly tervezést és szervezést igényel az ilyen manőver.

Zsohár Melinda

 

Kiengedték a 200 köbméter vizet a „vízfejből”, azaz a gömbből, ám előtte nyomásfokozó szivattyút helyeztek üzembe Felcsúton, hogy ne legyen fennakadás a vízellátásban. Speciális cég végzi a víztorony lebontását és újrafelállítását, a költségekhez 65 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

Fotós: Jakab Imre

Vezetékeket és a torony tetején működő távközlési antennákat is leszereltek, átkötöttek, ez más szakembereknek adott feladatot. A víztorony helyén, a Faluház mögött a tervek szerint új általános iskola és a hozzá tartozó tornaterem épülhet, ezzel a megoldással a gyerekeknek nem kell a főúton átkelve, több percet sétálva eljutni a testnevelésórák helyszínére. Az önkormányzat központi helyen, saját tulajdonú ingatlanon szeretne az oktatási intézménynek helyet biztosítani egy későbbi fejlesztés alapjául. Az új helyen mezőgazdasági övezetben, a szántóföldön áll a hidroglóbusz. A tervek szerint legkésőbb decemberre lezárul az áthelyezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában