Csirkék csúcstalálkozója

2018.09.27. 07:10

Szárnyasok lepték el a Pacsirta utca aszfaltját Csőszön

CsőCsi. Mit takar ez a mozaikszó? Hát az első Csőszi Csirke Fesztivált!

Szanyi-Nagy Judit

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a település első csirkefesztiválját egyfajta utcafesztiválként. Itt a lakók – a rendezvény nevéhez hűen – csirkéből készült ételekkel és házi készítésű süteményekkel vendégelték meg a kilátogatókat és a helyszínre érkező Földesi Gábor polgármestert. Tárcsán készült a saslik, sorra töltődtek a piták, kondérban főtt a kapros paprikáscsirke-­leves túrógombóccal. De a hozott palacsinták az önkormányzati épületből kilépett elöljárót és a jegyzőt is elvarázsolták.

A szervezők elmondták: az eseménnyel egy olyan mozgalmat igyekeztek életre hívni, amelynek köszönhetően az utcák lakói, illetve Csősz teljes lakossága közelebb kerülhet egymáshoz. Ugyanis a rendezvényen részt vevők nemcsak kulináris élvezeteket tudhatnak magukénak, de a kötetlen, vidám beszélgetések mellett a község és a közösség ügyes-bajos dolgait is megvitathatják. Mindezt úgy, hogy közöttük akár még a településvezetők is jelen vannak. A megdiskurált dolgok pedig lehetnek a község jövőképével kapcsolatos elképzelések, javaslatok, vagy a jelenlegi állapotokról szóló visszajelzések.

Megtudtuk: a jövőre nézve már biztos, hogy a helyszínt adó Pacsirta utcában lesz folytatása a Csőszi Csirke Fesztiválnak, a szervezők pedig remélik, hogy ezt követően még több utca csatlakozik a rendezvényhez. Az első etap (próbaként) még csak helyben, kevésbé meghirdetetten zajlott, ám a következő alkalomra már most készülnek a környéken. A tervek szerint minden év őszén tartják a CsőCsit, hogy az ne ütközzön más nyári fesztiválokkal, eseményekkel. Hogy miért éppen csirke? Azért, mert a főzős események ritkábban koncentrálnak erre az alapanyagra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában