Elismerés

2019.04.26. 18:00

Somogyi Gábor tűzoltó őrnagy jól teljesített az OTDK-n

Az Óbudai Egyetemen rendezték meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia had- és rendészettudományi szekcióját a közelmúltban. A rendezvényen összesen százhatvannégy hallgató mérte össze tudását, köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének diákjai is. Iparbiztonság tagozatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hatósági szolgálatvezetője, Somogyi Gábor tűzoltó őrnagy harmadik helyezést ért el.

Katasztrófavédelem

Forrás: Katasztrófavédelem

A háromnapos konferenciát, amelyen alap- és mesterképzésben tanuló hallgatók adták elő tudományos kutatási eredményeiket, dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitotta meg szerdán. A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói összesen harminckét dolgozatot mutattak be az iparbiztonság, a polgári védelem, valamint a tűzvédelem és a mentésirányítás tagozat ülésén. Az intézet egy hallgatójának pályamunkáját az általános rendészet tagozatba, egy hallgató munkáját a nemzetbiztonság tagozatba, egyet pedig az állam- és jogtudományi szekció európai jogi tagozatába sorolták be.

Somogyi Gábor tűzoltó őrnagy Fotó: Katasztrófavédelem

Az egész napot kitöltő program során a hallgatók szóban ismertették írásbeli pályaművüket, számot adva ezzel szakmai és tudományos ismereteikről, illetve előadói képességeikről. Az előadások után a résztvevők szabadidős rendezvényeken, bemutatókon és egyéb programokon kapcsolódhattak ki. A megméretést követően az ünnepélyes eredményhirdetést április 18-án, az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai campusán tartották meg.

A legsikeresebben teljesítők számára Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, prof. dr. Padányi József mk. dandártábornok, az Országos Tudományos Diákköri Tanács Had- és Rendészettudományi Szakmai Bizottságának elnöke, prof. dr. Gáti József, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese és prof. dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke adta át a dobogós helyezésért járó díjat. Iparbiztonság tagozatban harmadik helyezést ért el Somogyi Gábor tűzoltó őrnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hatósági szolgálatvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában