Gyakornoki programmal segítenek

2019.08.04. 18:00

Pályakezdőknek épít hidat a munkahelyválasztáshoz a Mészáros-csoport

Kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak a Mészáros-csoport. A szeptemberi tanévkezdéssel induló Talentis Gyakornoki Program résztvevői stratégiai fontosságú ágazatokban szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

Zsohár Melinda

Az utánpótlásképző projekt elindítását a Mészáros Alapítvány ösztöndíjasainak konferenciáján jelentették be Egerszalókon, a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának részeként.

A jövő szakemberei

Dizájn, vasúti innováció, precíziós növénytermesztés. Néhány terület azok közül, ahol a Talentis Gyakornoki Program várja a jövő divattervezőit, mérnökeit, menedzsereit vagy agrárszakembereit. A program célja, hogy a csoporthoz tartozó, a gazdaság számos szegmensében érdekelt vállalatnál szerezzenek szakmai tapasztalatot a jelentkezők. „Ahhoz, hogy a tudás kamatozzon, a tehetség kibontakozzon és a szorgalom megmutatkozzon, lehetőség kell. Biztosítottuk az anyagi segítséget, az üzleti világ inspiráló egyéniségeinek megismerését, a kapcsolatépítés lehetőségét. Most pedig olyan szakmai gyakorlati lehetőséget kínálunk, amelyben használható munkahelyi tapasztalatokat szerezhetnek a fiatalok karrierjük elindításához.” – hangsúlyozta Mészáros Beatrix, tőzsdei befektetési holding, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A gyakornoki programot koordináló Talentis Consulting Zrt. vezérigazgatója, Gombai Gabriella kiemelte, az utánpótlás képzésében résztvevő intézményekkel megkezdték a szükséges egyeztetéseket. Hozzátette, a Talentis Gyakornoki Programmal a Mészáros-csoport hozzájárul a képzett munkaerő magyarországi boldogulásához.

A program saját portált indít www.talentis.hu címmel, ahol az érdeklődő középiskolások és egyetemisták a regisztráció során megadhatják preferenciáikat. A programban résztvevő vállalatok és oktatási intézmények listája a tanév kezdetére válik teljessé.

A Mészáros Lőrinc által 2016-ban létrehozott magánalapítvány hároméves működése alatt közel 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az alcsútdobozi, felcsúti, kajászói, tabajdi, váli és vértesacsai diákoknak.

A 2018/2019-es tanévben 206 Váli-völgyi egyetemi és főiskolai hallgató nyerte el és élvezhette tíz hónapon át a havi 50 ezer forintos támogatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában