egy időben, egy helyen

2019.12.03. 07:10

Kézműves termékek készültek, néptáncos dallamok szóltak Cecén

A cecei településközpontban álló épületbe érve előbb kisnagy alkotók tucatját vehette szemügyre a látogató, ők különféle karácsonyi díszeket – például spatulából hóembert vagy mikulást – készítettek.

Szanyi-Nagy Judit

Bolondos helyett népi dallamokra jártak a ceceiek Fotó: SZNJ

Beljebb, a nagyterembe érve már zenekar – Kiss Ágnes szervező segített: a Bácska Banda – és megannyi táncos lábú vendég látványa tárult elénk. – Mivel a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola helyben, a művelődési házban működik, adott volt, hogy a vezetőség itt rendezi meg néptáncos foglalkozását. Cecén korábban nagy hagyománynak örvendett a néptánc, ezt szeretnék ismét fellendíteni az iskola tanárai.

Bolondos helyett népi dallamokra jártak a ceceiek Fotó: SZNJ

Mi pedig kaptunk az alkalmon, s ehhez kapcsolódva egy kézműves- foglalkozást tartottunk – mondta el Vajai-Kovács Viktória művelődésszervező. A külön a fiataloknak, s külön a régebb óta fiataloknak szóló etapok idejére batyus jelleggel sütemények, pogácsák várták a sorra érkezőket, de a művelődési ház részéről Vikiék zsíros kenyérrel és teával is kedveskedtek a résztvevőknek. Magunk a gyermekek néptáncos foglalkozásán jártunk, akkor Iker Józsefné irányította a lábakat, kezeket, a többi között a „Szervusz, kedves barátom, / Gyere vélem táncba!” nóta dallamára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában