Frissen Fejérből

2021.06.20. 07:15

Mezőfalván is új bölcsőde épül

A község vezetői évek óta tervezik, hogy önkormányzati fenntartású bölcsődét létesítenek. Az elnyert pályázati forrás már a település bankszámláján van. Az épület megépítésére több alkalommal írtak ki közbeszerzést.

Majer Tamás

A tervezett bölcsőde látványtervének részlete Fotó: önkormányzat

A közbeszerzések néhány alkalommal nem hoztak eredményt, sokáig semelyik, a beruházás kivitelezésére pályázó cég nem kapta meg a megbízást. Előbb meghívásos, később nyílt pályázatokkal operáltak. Lapunkban idén márciusban írtunk arról egy eredménytelen közbeszerzés után, hogy a kivitelezésre, az építési részre rendelkezésre álló anyagi fedezet – nettó 191 millió forint – a beérkezett ajánlatok egyikének elfogadására sem volt elégséges. Immár van győztes kivitelező! A legutoljára, még áprilisban kiírt nyílt közbeszerzésre hat ajánlat érkezett, közülük a mezőfalvi székhelyű, főtevékenysége szerint lakóépületek építésével foglalkozó Sizso Bau Kft. nyerte el a munkát, az új mezőfalvi bölcsőde felépítésének lehetőségét.

A tervezett bölcsőde látványtervének részlete Fotó: önkormányzat

A teljes beruházásra anno bruttó 297 millió forintot nyert el az önkormányzat egy pályázat során. Az építési költségeken túl a telekvásárlás, illetve a terület előkészítésének költségei, valamint különböző szolgáltatások – tervezés, projektmenedzsment, műszaki ellenőrzés – díjai is a beruházás részei. Maga a közbeszerzési eljárás is pénzbe kerül. A támogatáshoz 13 millió forintot kell hozzátennie az önkormányzatnak. A 452 négyzetméteres bölcsődeépület a Semmelweis utcában lesz, a két csoportszobában 28 gyermek kaphat helyet. Jövő év szeptemberben nyitnának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában