Frissen Fejérből

2021.07.10. 10:00

Kétnapos hacacáré Mezőszentgyörgyön

Péntek este vette kezdetét a kétnapos rendezvény, a Szentgyörgyi hacacáré.

Szücs Zsuzska

Orbán Gábor első fotókiállítását rendezte be itt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Orbán Gábor helyi természetfotós első kiállítása nyitotta meg a programok sorozatát. A fiatal természetfotós egyik képét a National Geographic a nap képének választotta.

A művelődési házban a fotók megtekintése mellett a nyitónapon lehetőség volt beszélgetni az alkotóval. Ezt követően a 20 órakor kezdődő Népművészet a mozivásznon című ismeretterjesztő előadás Majorosné Szabó Veronikával, Majoros Róberttel, Majoros Andorral és a Szedtevette zenekarral az este egyik csúcspontja volt. Lapzártánk idején zárásként a művelődési ház udvarán a Barátság mozi munkatársainak közreműködésével filmvetítéshez készülődtek. A kertmozi programján 21 órától a Made in Italy című vígjáték szerepelt. A teljes moziélményhez a Mezőszentgyörgyi Polgárőrség pattogatott kukoricát ajánlott fel.

Orbán Gábor első fotókiállítását rendezte be itt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szombati napon egy családi főzőverseny veszi kezdetét 14 órától a kiserdőben. Az egyetlen kikötés az ételeket illetően, hogy zöldborsót kell tartalmazniuk. A három legízletesebb ételt készítő csapat díjazásban részesül. A kicsik és nagyok szórakozásáról ugrálóvár, népi játszótér és különböző kézműves-foglalkozások gondoskodnak. Késő délutántól a zene áll majd a középpontban. A színpadon 17 órától a Fonó, a Fláre Beás és a Los Andinos zenekar váltja egymást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában