Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:20

Ismét fontos eszközök érkeztek a Szent Pantaleon Kórházba

Újabb fejlesztésről számolt be a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, melynek keretében tovább modernizálódhat a Szülészet-nőgyógyászati Osztály.

Baráth Eszter

Komfortosabb lett a Szülészet-nőgyógyászati Osztály

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A mostani fejlesztéseket megelőzően az intézmény 2018-ban nyerte el a Családbarát Kórházi Osztály díjat, és sikerrel pályázott a kormány által meghirdetett Családbarát Szülészet programra. Akkor csaknem 64 millió forint értékben valósíthattak meg felújításokat, többek között például új burkolatot kapott a szülőszoba, és bővült az eszközpark is.

2019-ben a kormány ismét meghirdette a programot, amelynek célja, hogy országos szintű családközpontú szülészeti ellátást valósítsanak meg az egészségügyi intézmények. A Szent Pantaleon Kórház szülészeti osztályának pályázata pedig újra kedvező elbírálást kapott. A legutóbb elnyert 19 millió forintos támogatással az osztály anya- és bababarát alapelvekre épülő szülészeti, csecsemőtáplálási szakmai irányelveknek és módszertannak megfelelő működés továbbfejlesztését célozzák meg.

Komfortosabb lett a Szülészet-nőgyógyászati Osztály
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A forrásból tervezett építészeti beruházást a járvány miatt csak idén tudták megkezdeni. Növelték a magzati mozgást figyelő vizsgáló alapterületét, amit fel is újítottak, mások mellett vásároltak intimitást biztosító mobil paravánokat, a vajúdás közben használható aromaterápiás diffúzorokat, CTG készüléket, szoptatós foteleket és elektromos mellszívókat.

A pályázat lehetőséget biztosított néhány munkatársuk továbbképzésére is, az Arany­óra és rooming-in, valamint az anyatejes táplálás ismereteinek témakörében. Ezek szintén azt szolgálják, hogy a gyermeket váró családok számára minél magasabb színvonalú ellátást nyújthassanak az intézmény dolgozói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában