Frissen Fejérből

2021.11.01. 07:10

Két épületet avattak fel Fülén egy szép délutánon

Kétszer avat, aki gyorsan avat – alakították át kicsit a közmondást a falubeliek. A nyolcszázhuszonhárom lelkes kistelepülésen megújult a polgármesteri hivatal, és átadták a Barátfüle Közösségi Házat.

V. Varga József

A tanácsházát 1971-ben avatták a kis faluban, 2010-ben felújították, az idei őszön aztán újra megszépült – fogalmazta meg köszöntőjében Kiss Róbert polgármester (j). A Barátfüle-egyesület története mintegy két évtizede kezdődött, és mostanra végre sikerült igazi otthonra találniuk Katica néni egykori házában – árulta el Csapóné Máthé Zsuzsanna, az egyesület elnöke (b). „Édesanya, édesapa! / Mondjátok csak, mi a haza? / Tán ez a ház, amelyben vagyunk?…” – szavalta Majthényi Flóra versét az egyesület legifjabb tagja, a hétéves Dömötör Lili. A hivatalban és a közösségi házban is elhangzott: a halhatatlan mosodástól tudjuk, hogy kell egy csapat, de kell egy hely is!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepség a községházánál kezdődött. A Magyar falu programban 27,5 millió forint támogatást kapott a település az önkormányzati épületük rendbetételére. A munkák szeptember elején kezdődtek, a kivitelező jól haladt. Megtörtént a nyílászárók cseréje, a burkolás, a festés minden helyiségben, a konyhánál új ebédlőrészt alakítottak ki, és neki tudtak látni a fűtésrendszer korszerűsítésének is, beszereztek egy kondenzációs kazánt. (Az energetikai felújítás terveik szerint még folytatódik majd.) Emelték az épület biztonsági fokozatának szintjét: önerőből felújították a riasztókat, és kamerarendszert is telepítettek.

A tanácsházát 1971-ben avatták a kis faluban, 2010-ben felújították, az idei őszön aztán újra megszépült – fogalmazta meg köszöntőjében Kiss Róbert polgármester (j). A Barátfüle-egyesület története mintegy két évtizede kezdődött, és mostanra végre sikerült igazi otthonra találniuk Katica néni egykori házában – árulta el Csapóné Máthé Zsuzsanna, az egyesület elnöke (b).
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Felújították, komfortosabbá tették – ugyancsak a Magyar falu program jóvoltából, 5,9 millió forint támogatásból – a Barátfüle Kulturális és Szabadidős Egyesület házát is. A régi parasztházba bevezették a vizet, rácsatlakoztak a szennyvízcsatorna-hálózatra, nyílászárókat cseréltek, vezetékeztek, áttértek az elektromos fűtésre, és átalakították a belső teret.

A nemzeti színű szalagot a polgármesteri hivatalnál Kiss Róbert polgármester és ­Bodor Katalin jegyző vágta át, a közösségi háznál pedig a falu­vezető és Csapóné Máthé Zsuzsanna, a Barátfüle-egyesület elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában