Frissen Fejérből

2022.01.12. 07:30

Sportpark épül Sárosdon

Továbbfejlődhet a nagyközség. A település polgármestere, Dunkl Gergely örömmel osztotta meg lapunkkal a hírt, miszerint a napokban megkezdődött egy sportpark létesítése a művelődési ház udvarában.

Déri Brenda

A buckák már a folyó munkálatokról árulkodnak a művelődési ház közelségében

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt években igen népszerűek lettek a különféle kültéri edzőberendezések. Az ország számos területén, köztük megyénkben is jó néhány település létesített már egy-egy ilyet közterületein. Tornapálya, kondipark, szabadtéri edzőterem – vagy nemzetközi nevén street workout –, ilyen megnevezésekkel illetik a szóban forgó sportparkot, mely kapcsán a településvezető elárulta, hogy ez a projekt már öt éve húzódik.

 

– Az önkormányzat még 2016-ban, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretén belül nyújtotta be pályázatát a „C” típusú sportpark létesítésére. Ezt, mivel folyamatosan, több ütemben zajlott a kiválasztás, csak 2020 nyarán bírálták el. A pályázat benyújtásakor a sportpark helyszínéül a sárosdi művelődési ház udvarát jelöltük meg, így ott is fog megvalósulni a beruházás, ami már el is kezdődött. A munkaterületet múlt hét pénteken a beruházóval, a BMSK Zrt.-vel közösen átadtuk a kivitelezőnek, ahol már dolgoznak is a szakemberek. A jelenlegi kilátások szerint tavaszra el is készülhet a nyolcvan négyzetméteren fekvő sportpark – mondta Dunkl Gergely, akitől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzatnak annyi feladata volt a projekt kapcsán, hogy biztosítsa a megfelelő területet, ahol megvalósulható a kondipark megépítése, illetve legyen parkolási lehetőség és egy oda vezető kiépített járda. Minderre a projekt építési munkálataink megkezdésétől számítva egy év áll rendelkezésükre.

 

Továbbá ugyanezen a területen, a Magyar falu program támogatásával játszótér is épül. Ezzel a két bővülő szolgáltatással Sárosd ismét közelebb került közösségteremtő céljaihoz, mely nem más, mint hogy összehozza lakosait. Ez esetben a sportolni vágyókat a családokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában