Hangsúlyosabb helyre került

2022.12.14. 19:11

Már új helyén áll a József Attila szobor

Immár a korábbinál hangsúlyosabb helyen, megszépült környezetben áll Medve András szobrászművész 1971-ben készült József Attilát ábrázoló mellszobra.

Héjj Vivien

Fotó: Héjj Vivien / FMH

A szobor megtisztításáról és áthelyezéséről még év elején döntött a város közgyűlése. Ez idáig az alkotás a József Attila utca 13. szám melletti közterületen állt, ám az azt körülvevő fák leárnyékolása miatt nem érvényesült megfelelően.

A lakossági és képviselői kérésnek eleget téve a mellszobor ugyanazon helyrajzi számú közterületen, a József Attila utca aszfaltburkolatához közelebb, a járdaszakasz melletti nyitott területen kapott helyet. Mint az fotónkon is látható, a szobrot parkosított, térkövezett környezet öleli, így megközelítése is könnyebb, s egyúttal a megemlékezéseknek is méltó helyszínt biztosít.

Habár az új ligetet jelenleg még szalag határolja, hamarosan újra közelről is szemügyre veheti a közösség Medve András szobrászművész alkotását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában