Életmentő Technológia: Modern egészségügyi berendezés a gyermekekért

2024.01.24. 18:30

Új EKG készülék érkezett a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályára

Egy pályázat nyomán új fejezet kezdődik a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház életében: a gyermekosztály kedden új EKG készüléket kapott, amely jelentősen javítja a helyi egészségügyi ellátást.

Hajdú Marianna

Megérkezett az új EKG készülék a Szent Pantaleon Kórházba

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A Victoria a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítvány pályázatának köszönhetően a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya egy új EKG készülékkel gazdagodott. A Mindray BENEHEART R12 típusú EKG készülék és a hozzá tartozó kocsit január 23-án adták át a kórház vezetőségének.

A Szent Pantaleon Kórház, amely 2023 szeptemberében nyújtotta be a pályázatát, több mint egymillió forintos támogatásban részesült. Az új készülék átadása jelentős mérföldkő a kórház történetében, hiszen a modern technológia lehetővé teszi a gyermekbetegek még pontosabb és hatékonyabb diagnosztizálását.

Az átadón Kővágó Levente, a kórház főigazgatója és Szilágyi Örs, a stratégiai igazgató vettek részt, valamint a gyermekosztály vezető főorvosa, Yousif Mahmood Abdulaziz és Folmeg Zoltán osztályvezető ápoló. Mindannyian hálásak voltak az alapítvány támogatásáért és az új eszközért, amely tovább erősíti a kórház gyermekgyógyászati ellátásának minőségét.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában