Izgalmas túra

2024.05.08. 12:00

Fülemülék éjszakája csütörtökön a Zöld-tanyánál

Távcsővel, fotós felszereléssel, de legalábbis egy pár jó füllel érdemes részt venni május 9-én este a fülemülék éjszakáján. A fehérvári Zöld-tanyától indul az izgalmas túra.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) május 9-én, azaz most csütörtökön 18 órakor indít rövid túrát Székesfehérváron a Sóstó természetvédelmi területére, melynek során a fülemülék és egyéb énekesmadarak hangját fülelik a terület ösvényein, környező élőhelyein. A Zöld-tanyától indul a kirándulás, melyen az időjárás függvényében madárgyűrűzés és éjszakai lepkészet is várható.

Ebben az időszakban ugyanis gyakran és tisztán hallható ugyanis a fülemüle, amely a világ egyik legszebb énekhangú madaraként nem csak napközben, de a költési időszak első felében egész éjszaka énekel. Alig észrevehető jellegtelen, olajbarna színű, vöröses farkú madárként a bokrokban megbújva szeret költeni, de ma már a városokban is megtalálható. A fülemüle túrára nem kér előzetes jelentkezést az MME, aki ott lesz csütörtökön 18 órakor a Zöld-tanyánál, részt vehet az eseményen. Felkészülni azonban érdemes: szúnyogriasztóval, esőkabáttal, réteges öltözködéssel és persze, akinek kedve tartja, távcsővel és fotós felszereléssel is érkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában