Közös akarat erdménye az új kereszt

2024.06.19. 09:00

Települési összefogás eredményeként, helyére került a kereszt a kislángi temetőben

Felújították, és vissza került régi helyére a kislángi katolikus temető keresztje.

Bokányi Zsolt

Szomorú látványt nyújtott a ledőlt kereszt!

Fotó: az önkormányzattól

1912-ben állították a kislángi katolikus temető csendjében pihenő, kőből készült feszületet. Hosszú időn keresztül volt felismerhető, szeretett szimbóluma a temetőnek a kereszt, és hosszú időn keresztül a hívek, a temető látogatók, meg-meg álltak előtte, elmormolva egy halk imát, vagy éppen csendesen elhunyt szerettükre gondolva. De 2023-ban egy irdatlan erejű vihar ledöntötte a keresztet, így hosszú ideje már, hogy csak az üres helyét láthatták a temetőbe látogatók. Természetesen hiányzott a gyászolóknak, az emlékezőknek, a település lakóinak és vezetőinek egyaránt. Ezért Rumpler Tibor, a település polgármesterének kezdeményezésére, közös összefogás mellett, néhány napja felújítva, méltó állapotban került vissza régi helyére a feszület. 

A felújítás támogatói voltak: Ányos István, Árki Miklós, Berki József, Berki László, Falusi János, Farkas József, Horváth József, Rumpler Tibor, Svajda Ferenc, Tóth József 
Fotó: az önkormányzattól

A polgármester a település közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt: – Tájékoztatom Önöket, hogy a 2023. július 13-án történt viharban a katolikus temetőben letört fa megrongálta a temetői keresztet. Az önkormányzati dolgozókkal gondoskodtam a vihar okozta károk rendbetételéről, mely munkát ezúton is köszönök nekik. Mindezeket követően a temetői kereszt helyreállítását kezdeményeztem, és több gazdatársam anyagi támogatásának köszönhetően, az új temetői kereszt a napokban felállításra került. – A keresztet Nagy István, kislángi kötődésű kőfaragó hozta rendbe, újította fel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában