Még van esély!

2 órája

Ezek a képzések érhetők el a pótfelvételi eljárásban a Kodolányin és az Óbudai Egyetem Alba Regia Karán

E hét keddel elindult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás, amely azokat a diákokat érinti, akik egyik megjelölt felsőoktatási képzésre sem jutottak be az általános felvételi eljárás során vagy nem is jelentkeztek sehova.

Déri Brenda

A pótfelvételi ponthatárait várhatóan augusztus 29-én állapítják meg, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre

Forrás: Illusztráció / pexels.com

A felvételi pontszámok és ponthatárok után, most egy összeállítást hoztunk arról, hogy melyek azok az információk a pótfelvételivel kapcsolatban, amelyeket jó, ha tudnak azok a diákok, akik valamelyik székesfehérvári egyetemre jelentkeztek, de nem kerültek be vagy eddig nem nyújtották be jelentkezésüket, de mégis szeretnék.

A Kodolányi János Egyetemen a pótfelvételizők 8 szak közül választhatnak: Előadóművészet, Emberi erőforrások, Gazdálkodási- és menedzsment, Kommunikáció- és médiatudomány, Közösségszervezés, Pedagógia, Szociális munka és Turizmus- vendéglátás – derül ki az egyetem közleményéből, ahogy az is, hogy van három olyan szak, amely duális képzési formában is elvégezhető. Ez a Gazdálkodási- és menedzsment, a Szociális munka és a Turizmus- vendéglátás. 

A Kodolányin a pótfelvételizőknek is megvan a lehetőségük arra, hogy nappalis, levelezős és távoktatásos képzési formát válasszanak. 

A fenitek mellett az intézményben elérhető kifejezetten élsportolók számára kialakított speciális oktatási program, mellyel könnyedén összeegyeztethető a sportkarrier és a diploma. De annak, aki határon túli élményekre és kihívásokra vágyik az Erasmus pályázatok is éppúgy elérhetőek, mint az általános eljárásban bejutottaknak. A világ 33 országában 170 partnerintézmény bármelyikében tanulhatnak hallgatók. 

Jelentkezni augusztus 7-ig lehet kizárólag az E-felvételi rendszerében egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére. A pótfelvételi ponthatárait várhatóan augusztus 29-én állapítják meg, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre – írják.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának pótfelvételi eljárásában is számos lehetőség közül választhatnak a hallgatók. Nappali alapképzések közül lehet jelentkezni a földmérő és földrendező mérnökire, gépészmérnökire, a mérnökinformatikusira, a műszaki menedzserire és a
villamosmérnökire. Nappali felsőoktatási szakképzések között csak a mérnökinformatikus képzésre jelentkezhetnek a pótfelvételizők. Nappali mesterképzésen szintén a mérnökinformatikus, valamint a sport közgazdász képzések érhetők el. Utóbbi kettőnél felvételi elbeszélgetés is lesz, melynek várható időpontja augusztus 13. Levelezős alapképzés esetén földmérő és földrendező mérnökire és a villamosmérnökire lehet jelentkezni. Levelezős mesterképzésen pedig a mechatronikai mérnök és a geoinformatikus képzés érhető el, e kettő kapcsán is lesz felvételi elbeszélgetés augusztus 13-án. 

A jelentkezési határidő itt is augusztus 7., ám a kar honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy az űrlapok kitöltésére és a hitelesítésre a határidő augusztus 4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában