Fejér évfordulós emlékei

2 órája

A drogmaffia a vidék felé terjeszkedik?

Kecskés Zoltán

Húszéves a Dunai Vasmű acélműve 

Címoldalon számolt be a Hírlap fél évszázada a Dunai Vasmű jeles jubileumáról:

„Ma 20 éve, hogy a Dunai Vasmű acélművéből először csapolt acélt Pataki József főolvasztár. Az ünnepi alkalomból emlékezünk meg arról, hogy a mű milyen fejlődésen ment keresztül, és a dunaújvárosi acél milyen kihatással volt egész iparunk fejlődésére. A Dunai Vasmű minden jelentősebb üzemét úgy indították, hogy a kohász múlttal rendelkező ózdi, diósgyőri, csepeli üzemekből érekeztek azok a szakmunkások, akik tanítóik lettek a dunaújvárosiaknak. Így volt ez az acélműnél is. Az elmúlt 20 esztendőben, ha külső képében nem is, de ateljesítmény és a technológia változásában hatalmasat fejlődött az acélmű. Az indulás évében minössze 8,82 tonna acélt gyártottak óránként a kemencék, tíz évvel később már 10,21 tonna/óra teljesítményt értek el, és napjainkban ez a szám majd megduplázódott, 34,27 tonna/órára emelkedett."

Vihar előtti csend?

„A drogmaffia a vidék felé terjeszkedik. Az osztrák Die Presse budapesti riportja szerint egy hétvégén mintegy 10 ezer LSD adagot adnak el a fővárosban. S a kábítószere specializálódott hazai, szerb, koszovói albán, arab és csecsen bűnszövetkezetek újabb és újabb vidéki városok felé nyújtják ki csápjaikat. A megyei rendőr-főkapitányságnak nincs tudomása arról, hogy Fehérváron vagy a megye más városaiban megjelentek volna a drogkereskedők. Sőt, Kovács Istvánné főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó szerint az utóbbi egy-két évben inkább javult, semmint romlott a helyzet. Örvendetes módon csökkent az alkoholos vagy kábítószeres befolyás alatt elkövetett, ismertté vált bűncselekmények száma. Jó hír, hogy a nemrég még komoly veszedelemnek számító szipuzás is kiment a divatból. Normális tizenéves nem égeti magát ilyen marhasággal..." – adott hírt a megye vezető lapja 30 éve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában