Arcanum

12 órája

Fejér évfordulós emlékei

Horváth-Buthy Lilla

Nyitott művház

Szeptembertől használatba veszi az egyház Székesfehérváron a Megyei Művelődési Központ Liszt Ferenc utcai épületét, amely Szent István Művelődési Ház néven gazdagítja a város kulturális életét – írta a lap 1994-ben, e napon.

„Amikor a parlament megalkotta az egyházi ingatlanok visszaadásáról szóló törvényt, országos lista készült, amely alapján a székesfehérvári katolikus egyházmegye az egykor tulajdonában lévő Liszt Ferenc utca I. szám alatti épület visszaigénylését fontosnak tekintette. Tavaly előkészítő tárgyalások és tárcaközi egyeztetések után, kormánydöntés született, mely szerint a Liszt Ferenc utcai épület ismét az egyházmegye tulajdona. Bár a végleges átadás időpontja 1994. december 31-e – s a volt gazdának, az 1960 óta itt működő Megyei Művelődési Központnak a teljes kiköltözése sem történt meg –, az egyház szeptember elsejétől használatba veszi az épületet. Nagyboldogasszony ünnepének előestéjén, csupán jelképesen, de megtörtént az átadás.” – szólt hír.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában