Jótékonysági est

6 órája

Gyermekekért: Jótékonysági estet tartanak hétfőn Előszálláson

Az "Esőcseppekért" Alapítvány 2024.Augusztus 19-én 20 órai kezdettel Jótékonysági Bált rendez sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek Lóval asszisztált fejlesztésének segítésére Előszálláson, a Kossuth Lajos Művelődési Házban.

Bokányi Zsolt

Illusztráció

Fotó: pexels.com

Az alapítvány 2022. július 8-án lett bejegyezve, Kostyák Eszter elnök vezetésével. Célja pedig az SNI gyermekek, autista gyermekek és családjuk segítése, illetve az elnök nagy álmai közé tartozik, egy iskola létrehozása. Most éppen egy jótékonysági rendezvényre készülnek, aminek kapcsán az esemény háziasszonya Kiss Gáborné osztott meg velünk információkat a szép kezdeményezésről. 

Gyermekek a középpontban
Az est háziasszonya: Kiss Gáborné
Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

– Nagyon örültem annak, hogy felkértek ennek a nemes célért szolgáló rendezvénynek a háziasszonyi feladatára. Az Alapítvány vezetője Eszter és segítői, hetek óta szervezkednek, hogy egy jó hangulatú bál valósulhasson meg, ahol a jó hangulat mellett természetesen a segítő szándék a lényeg. Aki a bálon részt vesz, az egy nemes cél érdekében jön el, és tölti velünk ezt az estét. Sokan támogattak bennünket, helyi lakosok, környező települések lakosai, vállalkozók, szebbnél szebb tombola tárgyaink vannak, készülünk sütemény vásárral, illetve a bálon működő büfé üzemeltetője, a teljes esti bevételét felajánlotta az alapítvány részére. A zenéről Horváth Csaba gondoskodik majd, akinek minden támogatónk mellett óriási hálával és köszönettel tartozunk, hiszen elsők között vállalta teljesen ingyen, hogy velünk lesz az esti műsorban. – Mondta el az est háziasszonya, és hozzátette: – Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Nagyvenyimi Néptánccsoport szeretettel vállalta, hogy a bált megnyitja egy csodás produkcióval. Minél többen eljönnek, annál több gyermeknek tudunk a lóval asszisztált fejlesztéséhez hozzájárulni.

Sokan talán nem ismerik a Lóval asszisztált fejlesztést, így gyűjtöttünk némi információt témában:

– A lóval asszisztált fejlesztés egy olyan egyedülálló, megoldásközpontú módszer, amely a ló és az ember közötti kapcsolatra építve, a lóval közösen elvégzett feladatok és a szakember kérdései révén segít jobban megismerni és megérteni önmagunkat. Ezáltal felfedezhetjük a bennünk rejlő lehetőségeket, belső erőforrásokat. A lóval való munka rendkívül pozitív hatással van az énképre és az önkontroll érzetére, jelentős mértékben növeli az önbizalmat, hatékonyan fejleszti a koncentrációt és kooperációt, valamint erősíti a szociális készségeket is, amelyek elengedhetetlenek a hatékony kommunikáció és kapcsolatteremtés terén. Ez egy olyan innovatív, fejlesztő módszer, amelyben a lovak kiemelt szerepet játszanak az egyének személyiségfejlesztésében, valamint a csapatdinamika javításában. –  Horicsányi Csilla lóval asszisztált coach

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában