Esemény

2 órája

Dinnyési Madárkavalkád: nem marad el, csak átalakul

Nem marad el minden program a hétvégén az esős időjárás miatt. Itt van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park eseménye Dinnyésen, melyet nem ijeszt el a hirtelen érkezett ősz.

S. Töttő Rita

Szeptember 14-én, szombaton nem marad el a Dinnyési Madárkavalkád családoknak szóló ingyenes programja – hívta fel a figyelmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság. Az esős időjárás miatt azonban újragondolták a tematikát és módosították is azt, főképp beltéri eseményekre fókuszálva. A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ nagytermében 10 órakor kezdődik a Bogárháton interaktív mesés előadás, amely a vízben élő rovarokról szól. Ezt követően, 11:30-kor kisállat bemutatót tart a Budakeszi Vadaspark.

Mindeközben 10:45-kor „Rovarok mikroszkóp alatt, madártollak, csőrök, lábak” címmel lesz előadás a Természet testközelből standnál, ahol délben a harkály szakosztályok következnek, melynek szakemberei a kerti madarakról szólnak a gyerekeknek. 13 órakor újabb érdekesség következik itt: bagolyköpet elemzésre várják az érdeklődőket, 14 órától pedig a Dinnyési-fertő gerinctelen élővilága kerül szóba. Az előadások idején kézműves foglalkozással, valamint élő és makett rovarok kiállításával várják a látogatókat.

A központ kúriaépületének klubszobájában is lesznek programok: a Sóstó Látogatóközpont interaktív játékai, valamint a Sóstó Vadvédelmi Központ standja gondoskodik a felhőtlen szórakozásról. A program 15 óráig tart Dinnyésen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában