Aranyat érő beszélgetések

2 órája

Egy fehérvárivá lett művészházaspár aranyat érő szavai a magyarságról

Népmesébe illő szerelmi történet az övék. Szereplője egy erdélyi népzenész, később diplomata, nagykövet, Székely Levente és egy budapesti lány, Sztanó Hédi, film- és televíziós rendező, néptáncművész, aki nem utolsó sorban Erdély szerelmese. Talán ennek is volt köszönhető, hogy egy kis mezőségi faluban anno összesodorta őket a sors, és ez mindkettőjük életét megváltoztatta.

Kecskés Zoltán

Folytatódtak az új kulturális évadban az Aranyat érő beszélgetések.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A különleges életutat bejárt házaspár kalandjai az Aranybulla Könyvtárban keltek újra életre csütörtökön a házigazda, Bokros Judit újságíró kérdései nyomán. A sorsszerű találkozásuk mellett, amely kisebbfajta szócsatának indult, végül szerelem és család lett belőle, a családfő diplomata munkája is a középpontba került: Bukarestből indult  és Tajvanig meg sem állt.

Székely_Levente_Sztanó_Hédi_Aranybulla_könyvtár
Az Aranyat érő beszélgetések ismét bearanyozták a teremben foglaló nagyszámú közönség estéjét.
Fotó: Fehér Gábor

Beszéltek többek között a külszolgálat mélységeiről, magasságairól és a nyugodt fehérvári nyugdíjas éveikről is. Bejárták a fél világot és miközben sokféle kultúrát, hagyományt megismertek, a magyar nép jó hírét és hagyományait vitték szerte a világban. Kedvenc állomásuknak Tájvánt nevezték meg, ahol a diplomáciai munka mellett kulturális műsort adtak elő, táncra perdültek vagy éppen hegedültek. Erről rövid videót is láthatott a közönség.

Az Aranyat érő beszélgetések ismét bearanyozták a teremben foglaló nagyszámú közönség estéjét, mindenki átszellemülten, csillogó szemmel hallgatta a hagyományőrző művészek beszámolóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában