Ercsiben is felvették a kesztyűt

2 órája

Molnár Krisztián: Megvédjük Fejér vármegyét, megvédjük a Fejér vármegyei Lakosokat!

Megkezdődött a védvonal kiépítése Ercsiben is. Mintegy 350 önkéntes húzott kesztyűt és fogott lapátot szerdán, a munka holnap is folytatódik.

Kecskés Zoltán

Több százan ragadtak lapátot Ercsiben.

Forrás: Molnár Krisztián/Facebook

A Fejér megyeiek eddig is kivették a részüket az árvíz elleni védekezésből az ország északi részein. Tessely Zoltán képviselő és csapata kedd éjszaka még Pilismaróton töltötte a zsákokat, ma azonban már szűkebb hazájukban volt szükség a segítő kezekre. 

A térség polgármestereinek, országgyűlési képviselőjének és a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökének felhívására  több százan vettek részt a homokzsákok töltésében és a létesítmények védelmét szolgáló gát megépítésében.

– 526 centiméter volt a Duna vízszintje ma délelőtt Ercsinél, ami egy méterrel több, mint tegnap ilyenkor. Így a mai napon Ercsiben, körülbelül 350 önkéntessel folytattuk az árvízvédelmi munkálatokat a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelem irányítása mellett: megkezdtük a védművek kiépítését, homokzsákokat töltöttünk a gátak megerősítése érdekében – számolt be Molnár Krisztián vármegyei elnök a közösségi oldalán.

Információink szerint holnap folytatódik tovább a munka Ercsiben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában