Kilencven éves ünnep

2 órája

Móri bornapok kapcsán is hozott döntéseket a testület

Jubileumi rendezvényre készülnek Móron, így ennek kapcsán is hozott döntéseket a képviselő-testület. A Móri Bornapok mellett szabályozták a képviselők a piac és vásárcsarnok használati rendjét, és két utcát érintő közmű-fejlesztéssel kapcsolatban is szavaztak.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH archív

Számos napirendi javaslatot tárgyalt Mór Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

A Móri Városi Piac és Vásárcsarnok egy részét már most sokan látogatják, ám a régi, és nemrég felújított lovarda épület csak most kezd el élni.

– A városi piac és vásárcsarnok használata nem csak piaci célú, hanem, ahogy korábban is terveztük, szeretnénk ha egyéb rendezvények segítségével egy kicsit városközponttá fejlesztenénk. Persze nem a nagy rendezvényekre kell gondolni, hanem kisebbekre. A Fiatalok Házában például most lesz egy nemzetiségi sörfesztivál. Ezen jövőbeli rendezvények kapcsán szabályoztuk a testülettel, hogy milyen feltételekkel, és miket lehet még bevinni a piac, a vásárcsarnok és az üzletház környékére. Az a célunk, hogy élettel teljen meg a tér. Persze a kulturális rendezvények elsőbbséget élveznek majd, de teret kell adni a fiatalok rendezvényeinek is.–mondta Fenyves Péter.

A város polgármesterétől megtudtuk azt is, hogy a képviselő-testület megszavazta a támogatást a sportegyesületeknek, így 11 millió forintot kapnak összesen az érintett szervezetek. De jóváhagyta a testület a bornapok közterület-használatával kapcsolatos megállapodásokat, illetve a vásárrendezéssel és gasztronómiai tevékenységgel összefüggő előterjesztéseket is. A vásárrendezéssel kapcsolatos feladatokat a Móri TDM kapta meg.

Városfejlesztési döntések is születtek, ugyanis úgy határozott a móri testület, hogy a Virág és a Jegenye utcában megkezdődhet a közvilágítás, illetve a villamos rendszer kiépítése. A fejlesztés fontosságát növeli, hogy többen már életvitelszerűen laknak az érintett utcákban.

Már csak egy hónap van hátra, és megkezdődnek a Móri Bornapok.

– Kereken 90 éve, 1934 szeptember 16-án volt az első Móri Bornapok, így idén egy kicsit más elemekkel is készülünk a nagy ünnepre mint általában. Erről is kapott tájékoztatást a testület az ülésteremben–mondta Fenyves Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában