Fő a biztonság

2 órája

Régi-új fényükben a sárkeszi játszóterek (videóval)

Várja a gyerekeket Sárkeszi fa játszótere, amelyhez speciális ütésálló homokot használtak a nemrégiben elkészült munka során. Míg egy másik játszótér eszközei karbantartási munkák elé néznek.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A Deák Ferenc utcai játszótéri eszközök karbantartás miatt nem használhatóak – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Sárkeszi Község Önkormányzata. Szerettünk volna többet is megtudni a karbantartási munkáról a település polgármesterétől, aki azonban elzárkózott a válaszadás elől. 

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Azt azonban megosztotta lapunkkal, hogy Sárkeszin, a Petőfi u. 45. szám alatt található fa játszótéren újratöltötték a homokot, amely az európai uniós előírásoknak is megfelel – mondta el megkeresésünkre Kőhegyi László, Sárkeszi polgármestere. 

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A speciális, ütésálló kvarchomok előnyös tulajdonsága, hogy nem tapad, kivételt képez ez alól természetesen a csapadék, de száradást követően visszanyeri eredeti állagát. A kvarchomok 0.01–1 mm szemcse átmérőjű sporthomok, amelyet előszeretettel használnak sportpályákhoz is, mivel kopásállóságánál fogva nem keletkezik por, sérülésmentes játékot tesz lehetővé, nem horzsol és az ízületeket is jobban kíméli. A Sárkeszin található fa játszóteret öt évvel ezelőtt adták át, mely teljes egészében megújult. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában