Folyamatos készenlét

2 órája

Speciális rendeltetésű csapat állt fel az esőzés miatt Fehérváron

Cser-Palkovics András tájékoztatása szerint Székesfehérvár felkészült az esőzésből adódó esetleges problémák kezelésére.

Feol.hu

Forrás: Székesfehérvár Városgondnoka Facebook-oldal

– A mostani időszak szinte állandó esőt hozott és fog hozni, csak az elmúlt 24 órában 30 mm csapadékot kapott a város. Fehérvár csatornahálózata eddig jól bírta a terhelést, valamint a Gaja is képes volt elvezetni a jelentős mennyiségű vizet – kezdte közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Székesfehérvár Városgondnoksága egy 30 fős, speciális rendeltetésű csapatot állított fel, akik folyamatos készenlétben állnak ha segítségük, beavatkozásuk szükséges a belvíz, vagy árvízhelyzet kapcsán.

– Tisztelettel kérem a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel járjanak a város útjain! Az időjárás várhatóan szerdán fordul jobbra, hazánk folyóvizek melletti települései pedig jelentős árhullámmal néznek szembe. A Székesfehérvár által nyújtható segítség természetesen rendelkezésükre áll! – zárta Székesfehérvár polgármestere.

Székesfehérvár Városgondnoksága szintén közösségi oldalán erősítette meg, hogy belvízrendező kollégáik készenlétben állnak, ha Fehérváron bárhol probléma lenne a csapadékvíz elvezetéssel. Mint írják a harminc fős speciális rendeltetésű csapat gépekkel és egyéb felszerelésekkel az országos védekezés során is segítséget nyújtanak, amennyiben arra szükség lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában