Az őszi éjjelek hangja

2 órája

Testközelből lehet szarvasbőgést hallgatni az erdőkben

A Vérteserdő Zrt. feledhetetlen és egyben jótékonysági programot ígér azoknak, akik vállalják, hogy kimennek a Vértes és a Gerecse sűrű erdeibe, hogy ott élőben hallhassák a szarvasbőgést. A két helyszínen zajló eseménysorozat 13 alkalmat és hozzáértő szakembereket biztosít az érdeklődőknek.

Palocsai Jenő

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu-archív

Kis szerencsével, és kiváló szakemberekkel megtapasztalhatja bárki, hogy milyen is élőben a szarvasbőgés. A Vértesben és a Gerecsén is van erre lehetőség, vagyis két helyszínen 13 alkalom nyílik arra, hogy meglesse bárki a termetes növényevők bőgését, esetleges küzdelmeit.

Kőhányáson és Agostyánban tehetik ezt meg az érdeklődők. A gyülekező mindig 16:30-kor, a kezdés 17 órakor van, és a részvétel regisztrációhoz kötött, ugyanis egyszerre csak negyven fő indulhat el. A Gánthoz tartozó Kőhányáson a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház a kiindulási pont (GPS 47.4433456 18.390963). Itt szeptember 12, 13, 15-én, valamint 17-21 között, illetve 25-én és 27-én indul a szarvasles. Agostyánban az Agostyáni Arborétum a gyülekező helyszíne, mely Tatához tartozik (GPS:- 47.65932 18:41774). Az arborétumból szeptember 20, 21 és 27-én indulnak majd a 40 fős csoportok.

Az erdőjárás nem ingyenes, ám a beszedett jelképes összeget, mely felnőtteknek 1500, gyermekeknek 500 forint, jótékonysági célzattal szedik, bízva abban, hogy ezzel segítenek elérni egy fiú álmát, illetve egy komoly műtéti beavatkozást.

– Idén is adományként ajánljuk fel a teljes bevételt, hogy segítsük Ármin álmának megvalósítását. Ármin 5 éves, mindig mosolygós kisfiú. Koraszülöttként érkezett a világra 24 hetesen 730 grammal, majd négy küzdelmes hónapot töltött kórházakban. Csecsemő kora óta nap mint nap szorgalmasan küzd, hogy egyre ügyesebb, önállóbb legyen. A rengeteg fejlesztésnek köszönhetően megtanult kúszni, járókerettel lépegetni. Azonban szükségessé vált egy műtéti beavatkozás, amellyel megkaphatja az esélyt, hogy megtanuljon járni – fogalmaz közleményében a szervező cég.

Az erdőjárással és a jótékonysággal kapcsolatban Mészáros-Horváth Tillát lehet keresni, a [email protected] email címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában