A sötétség színei – Vakok és gyengénlátók az irodalmi világban

2 órája

A vakság nem betegség, hanem állapot!

A sötétség színei – Vakok és gyengénlátók az irodalmi világban címmel tartottak beszélgetést a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt Utcai Tagkönyvtárában október 14-én, hétfőn.

Déri Brenda

A Zsolt utcai Tagkönyvtárban rendszeresen tartanak érzékenyítő előadások

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Zsolt utcai Tagkönyvtár igyekszik minden hónapban olyan programokkal készülni olvasóinak, melyek célja a tájékoztatás, a szemléletformálás, az érzékenyítés és a figyelemfelhívás – tudtuk meg a helyszínen, Ányos Darinka könyvtárostól.

A mostani alkalom témája, ahogy arra a címe is utal, a vak és látássérült emberek mindennapjaiba enged betekintést méghozzá úgy, hogy erről a személyesen érintett, Györök Márk mesélt a jelenlévőknek.

Györök Márk születése óta telesen vak
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Márk születése óta teljesen vak, de őt ez egyáltalán nem zavarja. Mint mondta ez nem egy betegség, hanem egy állapot, amivel tudni kell együtt élni és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Ő legalábbis ebben a szellemben éli a mindennapjait és boldog, nem érzi magát kevesebbnek embertársainál.

Jelenleg ugyan nincs főállása, de korábban munkaközvetítőként dolgozott egy cégnél, de emellett van gyógymasszőri végzettsége is és amikor teheti zenésztársával zenész.

Azt mondja az, hogy ilyen életet élhet nagyrészt a családjának és a barátainak köszönhető. Ők azok, akik mindig mindenben támogatják és segítik.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában