Lakossági panaszok

2024.10.22. 14:00

Baracska: veszélyes játékot űznek a játszótéren?

Üvegszilánkok, cigarettacsikkek, majd pedig egy, a játszótérre berobbanó motoros verte ki a biztosítékot Baracskán a napokban. A polgármester azt kéri, hívják a rendőrséget, amennyiben ez még egyszer előfordul.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Baracskán komoly aggodalmat keltett az egyik, nemrégiben felújított játszótér nem rendeltetésszerű használata az utóbbi napokban. Szöllősy Attila, Baracska polgármestere fogalmazta meg közösségi oldalas közleményében, hogy lakossági panaszok érkeztek üvegszilánkokról, cigarettacsikkekről, valamint egy motorosról, aki nagy sebességgel hajtott be a játszótérre, veszélyeztetve a gyerekek biztonságát. „Már rendőrségi eljárást is kezdeményeztek az előző héten tapasztalt események miatt” – hangsúlyozta a település vezetője.

A játszótér tisztántartásáról az önkormányzat rendszeresen gondoskodik, de a polgármester elmondása szerint a gyakori hulladék, mint az eldobált cigarettacsikkek és törött üvegek, újra és újra problémát jelentenek. A közlemény szerint a játszótérre telepített kamerarendszer felvételeit az illetékes hatóságok számára átadják, amennyiben bejelentés érkezik.

Szöllősy Attila, Baracska polgármestere arra kérte a lakosokat, hogy amennyiben veszélyes viselkedést vagy rongálást tapasztalnak a játszótéren, hívják a 112-es segélyhívószámot. „Közös érdekünk, hogy a 2021-ben felújított játszótér eszközeit minél hosszabb ideig tudják használni a gyermekeink” – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában