Ifjú tehetségek a színpadon

2 órája

Főpróbát tartottak Rómeóval és Júliával (galéria)

Sajtónyilvános próbát tartott A mi Rómeónk és Júliánk című produkció csütörtök délelőtt a Pelikán Fészekben. Az előadást a 2024-es Atlantisz Program nyertes csapatai, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Teleki Blanka Gimnázium diákjai állítják színpadra, Ferenczy Noémi és Somos Ákos, drámapedagógusok rendezésében.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikus darabját ezúttal ifjú tehetségek keltik éltere, s varázsolják színpadra a darabot. S nem túlzás varázslatról beszélni, hiszen a gimnazista korú fiatalok a profi színészekhez méltó színvonalon állnak helyt – erről a sajtó képviselői már csütörtökön meggyőződhettek a Pelikán Fészekben, ahol a darab sajtónyilvános főpróbáját tartották. 

Ugyan fiatalok adják elő a darabot, nem kell ódzkodniuk a megtekintésétől azoknak sem, akik kevésbé szívlelik a kortárs értelmezéseket. Mert hogy a rendezők, Ferenczy Noémi és Somos Ákos nem csináltak a darabból egy, a végletekig elvont, absztrakt és modern értelmezést, hanem megőrizték a mű klasszikus vonásait. Bár a nyelvezet, a mozgás ízig-vérig modern, egy percig sem lehet azt érezni, hogy a látottaknak már semmi köze Shakespeare-hez. A Teleki Blanka Gimnázium TeDi színjátszó csoportja és a Ciszterci Szent István Gimnázium Fejér Holló Diákszínpadának színészei elképesztő dinamizmussal és kifogyhatatlannak tűnő energiával játszanak, ami egyúttal a rendezők munkáját is dicséri: a néző nem győz felocsúdni a sorozatos meglepetésekből. Az egyik pillanatban még a romantikus zene alatt csókot váltó Rómeót és Júliát látjuk, belefeledkezve sodródunk az eseményekkel, majd hirtelen olyan táncot lejtenek az ifjak a színpadon, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Nem beszélve arról, hogy humorból sincs hiány. 

Az első felvonást a Teleki Blanka Gimnázium TeDi színjátszó csoport, a második felvonást a Ciszterci Szent István Gimnázium Fejér Holló Diákszínpad játssza el. Az előadás bemutatója október 12-én, 19:00-kor lesz a Pelikán Fészekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában