Célba ért az üzenet a prevenció jegyében

2 órája

Népszerű volt az egészségnap Kisfaludon

Az őszi, városi szűrőprogram-sorozat részeként szerveztek egészségnapot a Kisfaludi Közösségi Házban, több mint 50 fő részvételével. A népszerű és fontos eseményen a városrész önkormányzati képviselője Róth Péter és a fehérvári önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, Östör Annamária is jelen volt.

Kecskés Zoltán

Minden korosztály képviseltette magát a kisfaludi egészségnapon.

Fotó: Fehér Gábor

A  Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében szűrésekkel, vizsgálatokkal, tanácsadásokkal és egy bemutatóval is készültek a jeles napon. Ahogy azt Östör Annamária tanácsnok asszony többször, több helyen is hangsúlyozta az elmúlt években, a testi és lelki egészségünkért mi magunk tartozunk felelősséggel, így az egészséges táplálkozás, a megfelelő mozgás mellett a szűréseken való részvétel is kiemelten fontos. Az üzenet szerencsére egyre inkább célt ér. Az Önkormányzati Kommunikációs Központ tájékoztatása szerint, a 13 évvel ezelőtt indult kezdeményezés során mintegy százezer egészségügyi szűrést végeztek már a szakemberek és egyre népszerűbbek.

Kisfalud_egészségnap_népszerű_
Egyre népszerűbbek az egészségnapok, ahol különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt ingyenesen a jelentkezők.
Fotó: Fehér Gábor

A szombati eseményen – ahol természetesen a FEOL is jelen volt – a kilátogatók részt vehettek állapotfelmérésen, kardiológiai szűrésen, vércukor és vérnyomás mérésen, de dietetikai tanácsadáson is többek között. A Székesfehérvári Mályvavirág Pont pedig tájékoztatást adott a nőgyógyászati szűrések fontosságáról, illetve a HPV ellen adható védőoltásokról. De ott voltak a helyszínen  – színes, „gyógyító" köveikkel – Halmainé Pohiba Ildikó és Ulrichné Regina is, hogy mosolyt csaljanak az arcokra.

Kisfalud_egészségnap_népszerű_
A nőgyógyászati szűrések fontossága és a HPV ellen adható védőoltásra is felhívták a figyelmet.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egészségnap zárásaként pedig a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatának bemutatóval egybekötött „A hős benned van" című előadását is meghallgathatták az érdeklődők az azonnali elsősegélynyújtás fontosságáról és módjairól, az újraélesztés helyes technikájáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában