Aranyat érő pillanatok az István Királyban

2 órája

Pályaorientáció: Mi leszek, ha nagy leszek? (galéria, videó)

Nem csak a legfontosabb közlekedési szabályokat sajátíthatták el a székesfehérvári István Király Általános Iskola diákjai a héten, de a pénteken tartott pályaorientációs nap keretében a különböző szakmákba és ágazatokba is betekintést nyerhettek. Az intézmény a partnereivel és a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal együttműködve hívta életre a programot.

Kecskés Zoltán

Élmények és interaktív állomások a Székesfehérvári Szakképzési Centrum jóvoltából.

Fotó: Fehér Gábor

– A pályaválasztás a lehető legfontosabb a tanulók számára, éppen ezért az iskola tematikájában az életre való nevelés és a pályaorientáció évek óta helyet kap – tudtuk meg az intézmény igazgatónőjétől. Krählingné Kovács Tünde elmesélte, hogy az Aktív Közlekedés tematikus feldolgozásával telt a hét az István Királyban, mindez pedig azt jelentette, hogy rollerrel, biciklivel, görkorcsolyával és gyalogosan közlekedve sajátították el a szakemberek közreműködésével a gyerekek a legfontosabb szabályokat. Ezt egészítette ki a pénteken tartott  pályaorientációs nap.

pályaorientáció_István Király_Általános_Iskola_Székesfehérvári Szakképzési Centrum
Pályaorientáció: Az alsósok többek között a szakács szakmával is megismerkedtek, a falatozás sem maradhatott el.
Fotó: Fehér Gábor

Amíg a tantermekben az alsósok többek között a cukrász, állatorvos, művészettörténész hivatásba nyerhettek betekintést, addig a hetedikesek és nyolcadikosok a Székesfehérvári Szakképzési Centrum interaktív foglalkozásain vehettek részt a tornateremben, ahol mind a 11 intézményük képviseltette magát.

 

A hat állomás során, különböző ágazatokba nyerhettek betekintést a diákok. Ilyen volt a turizmus és vendéglátás, a gazdálkodás és menedzsment, informatika és távközlés, a mezőgazdaság és erdészet, vagy éppen a rendészet és közszolgálat többek között. A pályaorientációs nap sikerét mutatja, hogy több mint száz vettek részt a rendezvényen, amelyet Halász Tímea, a Székesfehérvári SZC pályaorientációs és kreatív osztályvezetője és az István Király Általános Iskola igazgatónője nyitott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában