Kézilabda

2 órája

Alba FKC, DKKA: megbontani a rossz sormintát

A papírforma alapján a fehérváriakra könnyebb idegenbeli, a DKKA-ra nehezebb hazai feladat vár a női kézilabda NBI hatodik fordulójában. Szombaton az Alba FKC Kisvárdára látogat, a Kohász itthon játszik a Moyra-Budaörssel.

A sötét mezes Albát lehnangolta, a Kohászt feldobta a múlt szombati vármegyei rangadó

Fotó: Sastinszky Dániel

– Kétarcú, kiszámíthatatlan csapat a Fehérvár, amely megmutatta, hogy képes bravúrokra, de voltak olyan vereségeik, amelyek őket is váratlanul értek. Éppen ezért nagyon nehéz csatára számítok – szögezte le klubja honlapjának a Kisvárdai KC-t irányító Józsa Krisztián. Az Alba Fehérvár KC korábbi trénerének nincs sikerélménye korábbi együttese ellen, hisz az előző idényben oda-vissza verték a fehérváriak őket – igaz idegenben egyetlen góllal (30-31), közel volt a Várda a pontszerzéshez. 

Csalódott Alba FKC-játékosok
Minden az arcukra van írva – az Alba FKC játékosai az első hazai vereség után
Fotó: Sastinszky Dániel

Meddig kell várni az Alba FKC első idegenbeli sikerére?

A fehérváriak alapvetően távol voltak a pontszerzéstől a múlt heti vármegyei rangadón, és esélyük sem volt a Kohász ellen hazai pályán. A DKKA megérdemelten 29-26-ra nyert a Köfém Sportcsarnokban. Vendégként Budaörsön kettő, Békéscsabán egy góllal maradtak alul Hadfi Grétáék.

– A héten rendeztük a sorainkat és átbeszéltük a mérkőzésen elkövetett hibáinkat. Bízom benne, hogy a saját arcunkat mutatva győzelemmel hagyjuk el a kisvárdai csarnokot, hajtós, küzdős mérkőzésre számítok - mondta az AFKC honlapjának a sérüléséből a DKKA ellen visszatérő Szabó Kitti.
Valóban van mit rendezni a Suzana Lazovics vezetőedzőnek, mert odaveszett a hazai veretlenség, amelyet ráadásul tetéz idegenben a menetrendszerűen érkező átmeneti zavar, ami miatt várat magára az első Fehérváron kívüli siker. Talán a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen megszületik. Az Alba FKC a hetedik, a Kisvárda a 12. helyről várja az összecsapást. A fehérváriak először nyerhetnek idegenben.

A DKKA otthon még nyeretlen

A Dunaújvárosi Kohász ellenkező előjellel vetheti bele magát a Moyra-Budaörs elleni hazai csatába. Gulyás Péter együttese ihletett formában játszott az Alba FKC ellen, és átadta a múltnak a nyeretlenséget.

Formába lendültek a Kohász-lányok Fehérváron
Fotó: Sastinszky Dániel

A szokásos ütemben zajlottak az edzések, videóelemzésekkel, egyéni képzésekkel valamint a különböző támadás-védekezés variációk gyakorlásával készültek az újvárosi lányok a hétvégi találkozóra. Legutóbb viszonylag szoros meccsen, a Kohász szinte végig vezetve két góllal (23-21) verte otthon a Pest megyeieket. A legutóbbi forduló Gabrijela Bartulovics pazar teljesítményétől volt „hangos”, ám a budaörsiek kapujában is jó teljesítményre van kilátás, hiszen a remeklő Vártok Ramóna eszén kell túljárnia az újvárosi kéziseknek, akik az utolsó előtti helyről kezdik a hatodik pozíciót elfoglaló vendégek elleni derbit. A DKKA első hazai győzelmét, vagy pontszerzését jegyezheti szombaton 17 órától. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában