Fejér megye

2024.10.24. 17:00

Programajánló a hétvégére

Feol.hu

A programajánlóban: V. Fehérvári Töklámpás Fesztivál most vasárnap!

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Október 25.

Enying 15:00-1700: A családsegítő központ épülete Kézműves foglalkozásra várják a családokat.

Polgárdi 17:30: Jelmezes és lapmionos felvonulás kezdődik, melynek gyülekezőpontja a polgármesteri hivatal. A résztvevők magukkal vihetik saját kezűleg készített töklámpásaikat, a legjobbat díjazzák a szervezők. 

Szabadbattyán 16:00: Művelődési ház Rémisztő töknap kezdődik tökfaragással, arcfestéssel, játékokkal és különböző színpadi műsorokkal.

Székesfehérvár 16:00: A volt Tiszti Klub emelete "Az én ötvenhatom..." Nyilvános beszélgetés Deák Gáborral, visszaemlékezés az eseményekre és az azt követő időkre. Beszélgető partner Váczi Márk történész.

Székesfehérvár 15:00, 16:00, 18:00: Hiemer-ház Kölyök halloween: játék 5-9 éves gyerekeknek.

Székesfehérvár 16:00: SZKKK Fürdő sori épülete Rémségek háza a Fürdő soron. A gyerekeknek szellemgyár játszóházzal, bűvészműsorral és egy amerikai hagyománynak megfelelő Csokit vagy csalunk! sétával készülnek a szervezők.

Székesfehérvár 19:00, 20:30: Hiemer-ház Kísértet séta. Az ódon kapu nyikorogva kitárul, köd kúszik be a falak közé, vészjósló kacagás visszhangzik a sötét termekben. A hátunkon végig futó hideg elárulja, a Hiemer-ház hajdani lakói visszatértek...

Székesfehérvár 19:00: Köfém Művelődési Ház Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékest. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legkedveltebb slágerei egy este, egy színpadon Szulák Andreával és Weisz Viktorral. 

Sárszentmiklós 14:00: Művelődési Ház Az időskor szépségei c. előadás kerül megrendezésre. Az előadók: Horváthné Károly Anikó, Nagy Bana Zsanett, Bőle Pál, Már Lászlóné, Bayer Tiborné.

Sárbogárd 17:00: Múzeum Egyesület Épülete Ady Endre út 105. Folytatódik a néhány éve megkezdett, helyi felekezeteket bemutató sorozat. Az alkalmon egy kiállítással egybekötve, bemutatkozik a sárbogárdi katolikus egyházközség. 
Sárbogárd 18:00: Művelődési Ház Dumaszínház produkció! Ács Fruzsina és Szabó Balázs Máté új közös estje "Mi bajunk lehet?" címmel kerül megrendezésre. 

 

Október 26.

Dég 21:00: Színházterem Disco Mátéval. 

Dunaújváros Kossuth Lajos u. 10/A A DSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola szombaton 9 és 12 óra között nyílt napot tart. Az iskola szlogenje: „Ha érdekel a vendéglátás, a kereskedelem vagy a logisztika, a Keri a legjobb döntés! A jövőd nálunk kezdődik!" Az esemény célja, hogy bemutassa az intézmény képzéseit azoknak, akik az előbb említett területeken szeretnének továbbtanulni. 
Kisláng Töklámpások Éjszakája 15:00- 17:45: Jelmezes cukorkagyűjtés a faluban. 18:00: Fáklyás felvonulás.

Kőszárhegy 14:00: Művelődési ház Halloween party kezdődik, melyen lesznek ügyességi játékok, halloween-i díszkészítés és 16:30-tól pedig cukorkagyűjtés és jelmezes felvonulás.

Martonvásár Tóth Iván Sportcsarnok 10. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. Szombaton 16 órától gálakoncert kezdődik. Évtizedek óta tartó hagyomány, hogy Martonvásár német és francia testvértelepüléseinek (ifjúsági) fúvószenekarai a három település valamelyikén találkoznak. Idén Martonvásár a házigazdája ennek a nagyszabású rendezvénysorozatnak, aminek egyik fénypontja a három (Baienfurt, Saint-Avertin és Martonvásár) zenekar gálakoncertje.

Mezőszilas 19:00: Lovas csárda Halloween kocsmakvíz kezdődik a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület szervezésében. 

Soponya 10:00-14:00: Általános iskola sportcsarnoka A V-61 Alba Regia Galamb-és Kisállattenyésztők Egyesülete által szervezett kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. 

Székesfehérvár 10:00: Rác utca 27. Fazekas Szakmai Nap. Máz felett- máz alatt: ecsettel, írókával festett kerámiák. A nap során előadásokat hallhat a közönség a témában. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Székesfehérvár 10:15: Sóstó Látogatóközpont Sóstó erdei ösvényein. Barangoljuk be közösen Sóstó kevésbé ismert déli túraösvényeit, fedezzétek fel velünk az erdei életközösségek sokszínűségét és titkait egy kellemes őszi séta során!

Székesfehérvár 16:00: Felsővárosi közösségi Ház Töklámpás faragás Felsővároson. A belépő 500 Ft/tök, egy jeggyel azonban több személy is érkezhet. (Ha több tököt szeretnének faragni a résztvevők, akkor több jegyet kell venni). A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával a faragáshoz alkalmas eszközöket!

Sárosd 16:00: Művelődési Ház Kvíz Délután kerül megrendezésre a helyi művelődési intézményben, ahol a két-három fős csapatok mérhetik össze tudásukat egymással. 

 

Október 27.

Székesfehérvár 15:00: Alba Aréna Közönségkorcsolya az Alba Arénában. Korcsolya a helyszínen bérelhető.

Székesfehérvár 15:00: VOKE Halloween party. Családi tökfaragás, szellemgyár alkotóház, boszorkányos játékok, Pitypang Pici koncert, jelmezverseny, csilllámtetoválás, a party végén meglepetés! A részvétel regisztrációhoz kötött.

Székesfehérvár 17:00: Bartók Béla tér V. Fehérvári Töklámpás Fesztivál. 

Székesfehérvár 15:00: Táncház Szenior Ki Mit Tud? Döntő és díjátadó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában