Kultúra

2018.04.11. 08:15

Színt és hangot hoztak a Hang-Szín-Tér művészei Fehérvárra

Grafikák, festmények, portrék és csendéletek láthatók a Deák Képtár Diák-Deák Galériájában nyílt tárlatán.

S. Töttő Rita

A megnyitóünnepségre egy kis előadással is készültek az iskola diákjai

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fiatal művészek, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium diákjainak művei bimbózó tehetségről, szokatlan üzenetekről és az útkeresés izgalmas szakaszairól árulkodnak. Schaär Erzsébet művein keresztül, majd a 20. század nagy alkotásai mellett végighaladva juthatott a Deák Képtárban az érdeklődő a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium diákjainak képzőművészeti kiállítására, amelynek szimbolikus jelentését hangsúlyozta Szabóné Szüts Angéla múzeumpedagógus a tárlat keddi megnyitóján:

 

– Kicsit a múltból a jelenbe juthat így a szemlélődő, mire elér a képtár Diák-Deák Galériájába – mondta, majd hozzátette: – Ezek azok a pillanatok, amikor visszajelzést kapnak az alkotók: jó, amit készítettek. A sok belefektetett energia, a javításra visszadobott képek fölött érzett hangulat mind megéri, amikor egy múzeumban, paszpartuban kiemelve láthatja viszont az alkotását a művész.

A megnyitóünnepségre egy kis előadással is készültek az iskola diákjai
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A művészeti gimnázium tárlata – melyet Deák Balázs szervezett – olyan lehetőség a fiatal alkotóknak, amely a kibontakozás időszakában adhat igazi lökést a művészeti pálya irányába. Az alkotások térítésmentesen láthatók a képtár felső galériájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában