az északi Galícia

2018.07.03. 07:15

Izgalmas spanyol térségeket mutattak be a Művészetek Házában

Izgalmas spanyol térségeket, régiókat mutatott be interaktív előadásában Faix Dóra, az ELTE Bölcsészettudományi karának spanyol tanára hétfőn. A Művészetek Házában található pedagógiai szakkönyvtár ad otthont a Spanyolországot bemutató előadássorozatnak. 

S. Töttő Rita

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn délután folytatódott a spanyol kultúrát, földrajzot és történelmet bemutató előadássorozat a Vörösmarty Mihály Könyvtár Pedagógiai Szakkönyvtárában. Ezúttal Faix Dóra, az ELTE spanyol tanszékének tanára mesélt, aki Spanyolország régióit mutatta be interaktív előadás keretében az érdeklődőknek.

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

- Spanyolország meglehetősen sok autonóm közösségre oszlik. Ezúttal az északi Galícia, a tipikusan mediterrán és a mostanában a híradókba is bekerült Katalónia, valamint a déli Andalúzia térségét mutattam be – árulta el az előadó, aki már gyermekkorában megismerte a spanyol kultúrkört. – Édesanyám Kubában kapott munkát vegyészmérnökként, ahol három évet éltünk – mondta el az előadó a Fejér Megyei Hírlapnak, hozzátéve: ekkor tanulta meg a spanyol nyelvet is. Később pedig, amikor egyetemre ment – már itthon, a francia-spanyol szakot választotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában