Egy leképeződött belső világ(látás)

2019.02.28. 08:30

Születésekor sérült a mozgás- és beszédközpontja, most kiállítása van Fehérváron

„Minden csupa szín, csupa muzsika”, szólaltatta meg gitárjával Bódás János versét Cserta Gábor, miközben a közeli csízek és kanárik saját dalukat fújták.

Szanyi-Nagy Judit

A pályázatból létrejött tárlat március 29-ig tekinthető meg

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Nem mindennapi közegbe csöppenhetett szerda délután a Köfém-lakótelep Aranybulla könyvtárába érkezett vendégsereg. Az évszakokra Cserta Gábor zenész hangolta a közönséget, akiknek figyelme csakhamar a művész közelében ülő Szabó Annára és a körötte lévőkre szegeződött.

– Anna ugyanolyan fiatal lány, mint a kortársai: tele van vágyakkal, tervekkel. A sorsa mégis másképpen indult, hiszen születésekor a mozgás- és beszédközpontja megsérült – alapozta meg a bensőségesebb viszonyt Csiszárné Mahler Mónika könyvtárvezető, aki ezt követően a lány édesanyjára, Juditra tekintett. – Mivel Anna szerető családba született, s egy kitartó édesanya került mellé, a sok fejlesztés meghozta gyümölcsét: megtanult felállni, járni, beszélni. Így az iskoláit is elvégezte, Budapesten pedig kitanulta a számítógép-kezelői szakmát. Ennek eredményeként munkát vállalt, digitalizálni kezdett – mesélt az alkotó „indulásáról” a könyvtárvezető. Most Anna Más-kép című kiállításának második állomásán lehettünk jelen, az első a Szent István Művelődési Házban kapott helyet.

A pályázatból létrejött tárlat március 29-ig tekinthető meg
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Ezek a digitálisan szerkesztett képek Anna belső világát mutatják, egy olyan, igazi életigenlést, amely a színekben is megjelenik – méltatta a falra és a paravánokra akasztott műveket Réti Ildikó festőművész. Érzelmek, tavaszi színvilág és madarak egyaránt megjelennek a képeken – melyek közül ez utóbbi motívum különösen hangsúlyos. Érthető hát, hogy a megnyitón Fajtik Gábor csízei és alakkanárijai duruzsoltak a háttérben…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában