Szórakozás mindenkinek

2020.04.12. 07:15

A legjobb filmek, amiket húsvétkor mindenképp érdemes megnézni

Nincs is kellemesebb időtöltés húsvétkor, mint a finom ebéd után kényelmesen elhelyezkedni, és közösen megnézni egy jó filmet a családdal. Mi adunk néhány tippet, melyek azok az alkotások, amelyeket kár lenni kihagyni.

feol.hu

Nem is olyan egyszerű húsvéti tematikájú filmet találni, ugye? Ennek talán az lehet az oka, hogy nem olyan népszerű ünnep külföldön, mint például a karácsony. Gondoljunk csak bele, akárkit megkérdezünk kapásból feltud sorolni legalább három, ha nem több klasszikus karácsonyi filmet.

A húsvéttal azonban más a helyzet, de mi ebben is segítünk és összeválogattuk a legjobb filmeket erre az alkalomra. Kicsiktől a nagyokig mindenkire gondoltunk, így biztosan mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb alkotást.

Nem is húzzuk tovább az időt, íme a lista:

5. Nyúl Péter (2018)

Nem egy klasszikus húsvéti film, de mivel nyuszikról szól, így kellemes szórakozást nyújt húsvétkor. A film első része 2018-ban jelent meg és 95 perc hosszú.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=pzV4xuVTmyA&feature=emb_title

Garantált a jókedv az egész család számára; Forrás: YouTube

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismeri. Meg arról, hogy nem hord nadrágot.

Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

4. Kellemes húsvéti ünnepeket! ( 1988)

Egy ízig-vérig húsvéti film, melynek főszereplő Jean-Paul Belmondo, Sophie Marceau és Marie Laforêt. Magyarországon 1988-ban jelent meg. A játékideje 98 perc.

Egy igazi húsvéti film, teli családi botránnyal; Forrás: YouTube

Stephane Margelle (Jean-Paul Belmondo) iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége gépét törölték és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stephane azt hazudja: a látszat csal, akit felesége lát, az nem más, mint az ő lánya…

3. Isten Fia (2014)

A 2014-es Isten fia egy újabb feldolgozás Jézus életéről, mely 138 percben próbálja elmesélni nekünk, hogy min ment keresztül az Úr fia.

Jézus élete 138 percben; Forrás: YouTube

A film Christopher Spencer nagyszabású drámája, ami Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.

2. Ben-Hur (1959)

1959-ben megjelent változata óriási népszerűségnek örvend mind a szakma, és mind a közönség berkein belül. Ez a változat iszonyatosan masszív játékidővel rendelkezik, egész pontosan 220 perccel.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=NR1ZHKw09n8&feature=emb_title

Kötelező darab húsvétkor; Forrás: YouTube

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, aki egy napon újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával. A parancsnok szerint azok az új tanok, melyeket Jézus hirdet, az egész Római Birodalmat felforgathatják. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, a kálváriánál pedig egy gyönyörű rabszolgalány, Esther kíséretében is jelen van. Élete akkor fordul fel teljesen, amikor tévesen azzal vádolják, hogy Messala életére tört.

1. Jézus Krisztus szupersztár (1973)

Egy zseniális musical, melyet minden húsvétkor érdemes újra elővenni. 1983-ban jelent meg és 108 perc a játékideje.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hIe8GA3VvYg&feature=emb_logo

Egy kihagyhatatlan musical; Forrás: YouTube

A sivár, félsivatagi táj közepén ősi romok mesélnek a régmúlt nagy eseményeiről. Ütött-kopott autóbusz áll meg előttük, a társulat tagjaival, akik a jelmezek kicsomagolása után nyomban nekiállnak, hogy előadják minden idők legnagyobb történetét. Júdás egy szirt fokán ülve végigtekint a pusztaságon, s azon elmélkedik, minő veszedelmeket zúdított Jézus a szegény zsidó népre. Ám a Messiás eljövetele nem csupán előtte talány. Kezdetben a többi tanítvány is értetlenül áll a Megváltó cselekedetei, s önkéntes áldozatvállalása előtt – egészen a szükségszerű végső áldozathozatalig: a keresztig.

+1 Space Jam – Zűr az űrben (1997)

Erről a filmről nem mondhatjuk el, hogy a húsvétról szólna de ki ne ismerné a „leghíresebb nyuszit” Tapsi Hapsit, aki nem mellesleg a főszereplője ennek az alkotásnak.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=PWXZEGAL92E&feature=emb_title

Egy zseniális páros és sokak kedvencei: Tapsi Hapsi és Michael Jordan; Forrás: YouTube

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát.

Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában